Βόλος: Έγγραφη απολογία του γιατρού που φέρεται να απαγόρευε σε ασθενείς με κορονοϊό να νοσηλευτούν

Πριν λίγη ώρα κατέθεσε στην Αστυνομική Διεύθυνσης Μαγνησίας,  υπόμνημα- απολογία,  ο 72χρνος γιατρός που κατηγορείται ότι έδινε φάρμακα σε ασθενείς με κορονοϊό, τα οποία μπορούσαν κατά την άποψή του να αντιμετωπίζουν τον ιό χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Βόλος: Έγγραφη απολογία του γιατρού που φέρεται να απαγόρευε σε ασθενείς με κορονοϊό να νοσηλευτούν

Ο 72χρονος, γνωστός  παθολόγος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας  συνοδευόμενος από συνεργάτιδα δικηγορικού γραφείου, κατέθεσε σήμερα την έγγραφη απολογία του.

Η επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, ξεκίνησε μετά τις  καταγγελίες που έκανε ο σύζυγος μιας 60χρονης που νόσησε και τελικά πέθανε από κορονοϊό,  καθώς ακολουθούσε τις συμβουλές του συγκεκριμένου γιατρού,  ο οποίος της συνέστησε να ακολουθήσει το φαρμακευτικό πρωτόκολλο που της χορήγησε (αντιβίωση, βιταμίνες, ασπιρίνη και σταγόνες) αποτρέποντάς την να πάει στο Νοσοκομείο, ακόμα και την στιγμή της επιδείνωσης της υγείας της και του χαμηλού οξυγόνου που είχε. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο ελεγχόμενος γιατρός ήταν κατά των εμβολίων.

Βόλος: Έγγραφη απολογία του γιατρού που φέρεται να απαγόρευε σε ασθενείς με κορονοϊό να νοσηλευτούν

Η έρευνα της Εισαγγελίας, διερευνά επίσης αν υπάρχουν και άλλοι ασθενείς που ακολούθησαν τις ιατρικές συμβουλές του συγκεκριμένου γιατρού,  καθώς και το αν υπήρξε αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος σε περίπτωση που βρισκόταν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού του. Θα διερευνηθεί επίσης αν διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις και αν διέγειρε σε ανυπακοή τους πολίτες μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλεί κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δημόσια υγεία. Και τέλος, θα διερευνήσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης, με αφορμή την καταγγελία του συζύγου 60χρονης, που έχασε τη ζωή της καθώς σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, της απαγόρευε την μεταφορά της στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας- και ο ίδιος νόσησε την ίδια περίοδο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του Βόλου- έκανε έγγραφη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ωστόσο, ήλεγχε τον συγκεκριμένο γιατρό, διότι υπήρχε και άλλη καταγγελία ότι εργάζονταν ενώ ήταν ανεμβολίαστος

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση, ζητώντας μια έγγραφη δήλωση του γιατρού ή μια δήλωση του συνηγόρου του Θεόδωρου Μαντά, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν υπήρξε απάντηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος