Βόλος: Δώρο ζωής για το Γραμματέα του Συλλόγου Νεφροπαθών

Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο γραμματέας του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας “Άγιοι Ανάργυροι”, Βασίλης Θάνος και για την ώρα η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

“Η Παναγία έκανε το θαύμα της” δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Γιαννάκος ο οποίος ανέφερε ότι για δεύτερη φορά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού ο κ. Θάνος. Την πρώτη φορά κράτησε το μόσχευμα για επτά χρόνια και μετά το απέβαλλε και από τότε και για περίπου μία δεκαετία υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση. Βρέθηκε όμως μόσχευμα από μία 56χρονη γυναίκα που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη και οι συγγενείς της χάρισαν τα όργανά της. Τον ένα νεφρό πήρε ο κ. Θάνος και ο άλλος πήγε σε λήπτη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, το ήπαρ επίσης μεταμοσχεύθηκε σε Έλληνα λήπτη στη Θεσσαλονίκη ενώ οι πνεύμονες πήγαν στη Γερμανία.

Πρόκειται για την τρίτη μεταμόσχευση από πτωματικό δότη μέσα στο 2016 στη Μαγνησία όπου παρατηρείται δυστυχώς αύξηση του αριθμού των αιμοκαθαρόμενων κατά 10%, σε σχέση με το 2015.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος