Βόλος: Δημιουργία ασφαλούς δικτύου σχολικών διαδρομών

Σε συνεργασία Β'θμιας Εκπαίδευσης,ΤΕΕ Μαγνησίας και Ένωσης Γονέων

Ένα δίκτυο ασφαλών σχολικών διαδρομών επιχειρεί να δημιουργήσει η Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας σε συνεργασία με το ΤΕΕ Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Στόχος είναι να ζητηθούν οι απόψεις των γονέων μαθητών και των εκπαιδευτικών σχολείων για να προσδιοριστεί ένα δίκτυο ασφαλών διαδρομών από το σπίτι στο σχολείο και πίσω. Τα τεχνικά δελτία που θα συνταχθούν να αποσταλούν στους δήμους της Μαγνησίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να γίνουν σταδιακά οι παρεμβάσεις.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσία του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη, της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυς Καπούλα και του προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, Ηλία Κουτσιερή, εκφράστηκε η ελπίδα μέσα στη φετινή σχολική χρονιά να υπάρχουν αποτελέσματα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Όπως εξήγησε η κ. Καπούλα το ΤΕΕ θα συστήσει ομάδα εργασίας που
θα παραδώσει στους γονείς και εκπαιδευτικούς τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν βάσει προδιαγραφών και από κοινού με την Β’θμια Εκπαίδευσης και την Ένωση Γονέων θα συνταχθούν ερωτηματολόγια που θα διανεμηθούν σε σχολεία και θα απαντηθούν από εκπαιδευτικούς και γονείς. “Θα καταγράψουμε τα προβλήματα όπως τα βιώνουν τα παιδιά και θα κάνουμε τεχνικά δελτία ώστε ο δήμος και η περιφέρεια να γνωρίζουν τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν. Προφανώς είναι ένα στάδιο που δύσκολα θα υλοποιηθεί άμεσα όμως θέτουμε τις βάσεις” τόνισε η κ. Καπούλα.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσερής ανέφερε ότι με τις πιέσεις τους οι γονείς έχουν πετύχει να γίνουν κάποια θετικά βήματα για την ασφαλή προσέγγιση των παιδιών στα σχολεία, ενώ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία σημαντική ειδικά αν συνδυαστεί με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Υποδομών.
Ο κ. Σαβελίδης επισήμανε ότι οι διαδρομές αυτές δεν θα αφορούν μόνο μαθητές αλλά και ΑμεΑ και οποιονδήποτε θα επιθυμούσε να κινηθεί σε αυτές τις διαδρομές. “Εκείνο που περιμένουμε από το ΤΕΕ είναι να ορίσει τις προδιαγραφές, να κάνει τα σχεδιαγράμματα, τις φωτοαπεικονίσεις κλπ ώστε πάνω να καταγραφούν παρατηρήσεις και στη συνέχεια να συνταχθούν τα τεχνικά δελτία”, εξήγησε. Επιπλέον τόνισε ότι πλέον σύλλογοι γονέων αλλά και εκπαιδευτικοί θα έχουν και τα ανάλογα επιχειρήματα όταν θα ζητούν από το Δήμο να δώσει λύση με παρεμβάσεις σε επικίνδυνες διαδρομές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος