Βόλος: Δικάζονται οι αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου – Τι λέει στην ΕΡΤ ο πατέρας του

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου διοργανώνει και καλεί σε συνέντευξη τύπου σήμερα στις 19:00, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας & Εύβοιας (Κ. Καρτάλη 1, Βόλος) εν όψει της δίκης των αστυνομικών για την υπόθεση ξυλοδαρμού  του Βασιλείου Μάγγου, αύριο Παρασκευή  21 Οκτωβρίου 2022, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου.

Βόλος: Δικάζονται οι αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου –  Τι λέει στην ΕΡΤ ο πατέρας του

Στη συνέντευξη θα συμμετέχουν ο πατέρας Γιάννης Μάγγος και η δικηγόρος της οικογένειας Άννυ Παπαρούσου, ενώ παράλληλα η συνέντευξη θα μεταδίδεται απευθείας από τη σελίδα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων στο Facebook.

Βόλος: Δικάζονται οι αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου –  Τι λέει στην ΕΡΤ ο πατέρας τουΟ Γιάννης Μάγγος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Βόλου υποστήριξε ότι:

«Ενας γονιός που έχασε το παιδί του περιμένει δικαιοσύνη. Δεν μας επιτρέπεται να αποδείξουμε τη μεθόδευση στο να ρίξουν τους αστυνομικούς στα μαλακά. Κάναμε μια μήνυση, η οποία κατά τη δική μας κρίση δείχνει ότι οι υπεύθυνοι αστυνομικοί είναι οκτώ και ότι οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Δεν θα εκδικαστεί, όμως, επειδή ήρθε ένας εισαγγελέας και άσκησε μια αστεία και αστήριχτη ποινική δίωξη ως προς τα νομικά της επιχειρήματα και κατηγορεί μόνο τρεις από τους οκτώ αστυνομικούς, μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Σαν να μας λένε ότι επτά σπασμένα πλευρά, μια θλάση στο συκώτι και μια θλάση στη χολή δεν ήταν τίποτα απολύτως. Αυτόματα, η υπόθεσή μας στραγγαλίζεται. Την έχει καταπνίξει ο εισαγγελέας και εμείς σαν πολίτες αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει το νομικό στήριγμα του Συντάγματος. Όταν δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη, δεν λειτουργεί και η δημοκρατία, κι έτσι η κοινωνία αισθάνεται αμήχανη. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να υπερβούν τον εαυτό τους, χωρίς φόβους και δεσμεύσεις».

Βόλος: Δικάζονται οι αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου –  Τι λέει στην ΕΡΤ ο πατέρας του

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται στο βασανισμό  του παιδιού του λέγοντας ότι:

«Όταν βασάνιζαν τον Βασίλειο, ένας ασφαλίτης τον χτυπούσε με γροθιές την ίδια ώρα που οι άλλοι του κρατούσαν τα χέρια πίσω από την καρέκλα. Τον κοιτάζει ο Βασίλειος και του λέει: “Πες μου το όνομά σου, είσαι άνθρωπος εσύ; Τι θα έκανες αν τα παιδιά σου έβγαιναν έξω για να φωνάξουν ότι πεθαίνουμε από το καυσαέριο;” με τον αστυνομικό να του απαντά ότι “εμένα τα παιδιά μου δεν θα βγουν ποτέ να φωνάξουν” και τον Βασίλειο να του λέει ότι δεν είναι άνθρωπος. Δεν του έδωσαν ούτε νερό να πιει όταν τους το ζητούσε. Άνθρωποι λοβοτομημένοι συναισθηματικά».

 Βόλος: Δικάζονται οι αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου –  Τι λέει στην ΕΡΤ ο πατέρας του

Εντωμεταξύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται πέριξ των Δικαστηρίων του Βόλου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και στον χώρο διεξαγωγής της δίκης, δηλαδή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, θα υπάρχει επίσης δύναμη της αστυνομίας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τρεις αστυνομικοί – η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά τεσσάρων αστυνομικών για βασανισμό του παιδιού τους-  οι οποίοι διώκονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του Βασιλείου Μάγγου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος