Βόλος: Διαμαρτυρία των Νοσοκομειακών Γιατρών για την μετακίνηση παιδιάτρου στην Λαμία

Μετακινείται από το Νοσοκομείο του  Βόλου στο Νοσοκομείο της Λαμίας παιδίατρος για να καλυφθούν, κενά ιατρικού προσωπικού. Η απόφαση, οδήγησε τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Μαγνησίας να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση λέγοντας πως είναι γνωστή η υποστελέχωση με ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου. Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι:

«Για ακόμη μια φορά το τραγικά υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Βόλου με ποσοστό κάλυψης μονίμων θέσεων ιατρικού προσωπικού με βάση τον ούτως ή άλλως ξεπερασμένο οργανισμό να κυμαίνεται στο 50%, καλείται μέσω των γνωστών πρακτικών «εντέλλεσθε» να καλύψει τα όντως επιτακτικά κενά ιατρικού προσωπικού σε όμορα Νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατη διαταγή της 5ης ΥΠΕ καλείται η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου να καλύψει τις ανάγκες της αντίστοιχης του Νοσοκομείου Λαμίας που σταδιακά και χωρίς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο αποφυγής του απευκταίου εχει ξεμείνει χωρίς κανέναν Ειδικευμένο Παιδίατρο.
Η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου ούσα η μοναδική Δημόσια Δομή στο είδος της στο Νομό Μαγνησίας εδώ και πολλά χρόνια και με τις συνεχείς προσπάθειες του ιατρικού και λοιπού προσωπικού της επιτελεί ένα τεράστιο έργο στον πολύ ευαίσθητο αυτόν τομέα της Δημόσιας Υγείας, το οποίο και απολαμβάνει της εκτίμησης και εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας… Η παραπάνω απόφαση της 5ης ΥΠΕ θα διαταράξει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί και για τα στελέχη του. Το Νοσοκομείο Βόλου θα πρέπει επιτέλους να πάψει να αποτελεί το μόνιμο αιμοδότη σε ανθρώπινο δυναμικό των χρόνιων παθογενειών και των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ… Φυσικά δεν μιλάμε για μία παροδική και έκτακτη ανάγκη. Ο συνεχής ξεριζωμός των ιατρών, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τη διοικητική αστοχία άλλων, οδηγεί απλά στην απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου και στην τελική αποψίλωση του. Αλήθεια πόσοι ιατροί έχουν εγκαταλείψει (με παραίτηση, μετακίνηση, κλπ) το νοσοκομείο του Βόλου και το νοσοκομείο της Λαμίας την τελευταία τριετία; Αποφασίσατε τελικά να οδηγήσετε σε μαρασμό και το νοσοκομείο του Βόλου;»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος