Βόλος – Δ. Μπράτης: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ

Στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ στις 9 Νοεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για να “μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας”. Σήμερα επισκέφθηκε το Βόλο για συναντήσεις με εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σε διάφορους κλάδους ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, δημ. Μπράτης ο οποίος κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην απεργία επισημαίνοντας ότι η 9η Νοέμβρη αποτελεί ημέρα “σταθμό” για το μέλλον.

“Αν δεν κινητοποιηθούμε τώρα δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε… Μ’ αυτή την ακρίβεια, μ’ αυτούς τους μισθούς, μ’ αυτό τον πληθωρισμό, δεν βγαίνει. Η κοινωνία γογγύζει, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι μαγαζάτορες, οι μικρομεσαίοι και οι πάντες»” επισήμανε ο κ. Μπράτης, περιστοιχισμένος από τον απερχόμενο πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Γ. Κωνσταντινίδη αλλά και προέδρους συλλόγων εργαζομένων του δημοσίου τομέα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Βόλος – Δ. Μπράτης: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ είναι η πρώτη φορά που ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα ξεπερνά τον κατώτατο μισθό του Δημοσίου. “Η κοινωνία φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται με τις εργασιακές σχέσεις να αποτελούν ζούγκλα στον ιδιωτικό τομέα”.

Ο κ. Μπράτης ανέφερε ότι “τα τρία τελευταία χρόνια διορίστηκαν περίπου 25.000 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που κάλυψαν ανάγκες κυρίως στη Νότια Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι είναι Π.Ε. και με μεταπτυχιακά, καλούνται να ζήσουν με 734 € τον μήνα, όταν σε τουριστικές περιοχές τα ενοίκια είναι 400 ως 500 €… τα τελευταία χρόνια έχουμε παραιτήσεις εκπαιδευτικών, που δεν πηγαίνουν να αναλάβουν υπηρεσία, γιατί δεν βγαίνουν από το κόστος ζωής”.

Ο κ. Μπράτης ανέφερε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν αύξηση μισθών τουλάχιστον στο ποσοστό του πληθωρισμού, κάτι που στην ουσία σημαίνει να διατηρηθεί το περυσινό επίπεδο ζωής, που βεβαίως ήταν κονιορτοποιημένο από τα μνημόνια. Επίσης ζητούν την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, το ξεπάγωμα μιας διετίας που πάγωσε η προηγούμενη κυβέρνηση μισθολογικά και γενικά πράγματα ρεαλιστικά και καθόλου μαξιμαλιστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος