Βόλος-Χρ. Στρατηγόπουλος: Xωρίς πυξίδα όσοι δεν έχουν το βλέμμα τους στην κοινωνία

“Χωρίς πυξίδα είναι όσοι σύλλογοι δεν έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην κοινωνία και στα προβλήματά της” τόνισε ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ Βόλου. Ο κ. Στρατηγόπουλος αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που τον χαρακτηρίζει στην πορεία του, και αυτό είναι, όπως είπε, η λειτουργική αναβάθμιση του ίδιου του συλλόγου και η πορεία τους προς τη νέα ψηφιακή εποχή, η εξωστρέφεια του συλλόγου με μια σειρά πρωτοβουλιών και συμμετοχής στα ζητήματα που αφορούν την πόλη και την κοινωνία των πολιτών της, αλλά και στο συμβολικό ζήτημα του νέου Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο μπορεί να μην είναι ευθύνη του Συλλόγου, ωστόσο έχει την σημασία του και τη σπουδαιότητά του και το οποίο επιτέλους βρίσκεται στο δρόμο της επίλυσης.

Ο κ. Στρατηγόπουλος επεσήμανε ότι όλο το χρονικό διάστημα της προεδρίας του κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε ο δικηγορικός σύλλογος να είναι δίπλα στα προβλήματα της πόλης και να συμμετέχει ενεργά, εκθέτοντας τις απόψεις του και βοηθώντας εκ του επιστημονικού του ρόλου.

Η συμμετοχή στο όργανο των επιστημονικών φορέων που συστάθηκε στην πόλη του Βόλου, με αφορμή το κορυφαίο αιτούμενο της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως αυτό προέκυψε από την ανησυχία λόγω της καύσης των σκουπιδιών ή τώρα της προοπτικής δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι του Βόλου,  είναι απόδειξη αυτής της πολιτικής αντίληψης που με διατρέχει, τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος.

Μάλιστα σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των Επιστημονικών Φορέων της πόλης, προκειμένου να συζητήσει και να εκθέσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς γύρω από την πρόθεση επενδυτών να δημιουργήσουν αυτή τη μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος