Βόλος: Χιλιάδες οι νέες μολύνσεις κορονοϊού εβδομαδιαία – 20 ασθενείς στην κλινική covid (audio)

“Προσπαθούσαμε όλο τον Ιούνιο με τους συναδέλφους να τετραγωνίσουμε τον κύκλο για να επιβιώσουν οι δυο παθολογικές κλινικές για τον Ιούλιο χωρίς να συνυπολογίζουμε ότι θα υπήρχε έξαρση νοσηλειών λόγω κορονοϊου… Είναι θέμα πολιτικής βούλησης η πρόσληψη γιατρών” επισήμανε ο Διευθυντής των Κλινικών Covid του Νοσοκομείου Βόλου Χαράλαμπος Μάνδρος, μιλώντας σήμερα στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο.

Σήμερα νοσηλεύονται 20 ασθενείς στην κλινική covid και ένας στη ΜΕΘ, όταν τον τελευταίο καιρό δεν είχε κανέναν νοσηλευόμενο από κορονοϊό.

Ο κ. Μάνδρος επεσήμανε ότι “το προφίλ των ασθενών που έχουμε είναι ασθενείς που είναι μεγάλης ηλικίας. Τα προβλήματα προέρχονται από αλλού. Είναι ασθενείς που μπαίνουν στο νοσοκομείο για άλλα προβλήματα και τελικά διαπιστώνεται ότι έχουν και κορονοϊό.
Δεν είναι τα κυρίαρχα συμπτώματα που είχαμε τις προηγούμενες φορές. Επίσης η πνευμονική προσβολή που βλέπαμε στα προηγούμενα κύματα είναι μικρή, ας πούμε στους 20 ασθενείς 2 γυναίκες ανεμβολίαστες είναι με χαμηλό οξυγόνο και κακή εικόνα στις αξονικές τομογραφίες”

Σε ερώτηση αν προέκυψε θετικό ισοζύγιο αναφορικά με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού καθ όλη την περίοδο της κρίση του κορονοϊού και της πίεσης που ασκήθηκε λόγω των μεγάλων ελλείψεων, ο κ. Μάνδρας είπε:

“Τα προβλήματα είναι τεράστια ενώ αυτό που θα έπρεπε να μείνει σαν μήνυμα είναι ότι επειδή απ ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να ζούμε για καιρό ακόμα με τον κορονοϊό, με τον ιό της ευλογιάς και ότι άλλο προκύψει, θα πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό σύστημα που θα είναι καλά οχυρωμένο. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να κρατήσει ένα ακόμα 6μηνο τους 67χρονους γιατρούς συναδέλφους μας, για να μείνει όρθιο το σύστημα.  Αυτή την στιγμή επαρκούμε οριακά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που είναι μπροστά. Υποτίθεται ότι αυτό το διάστημα θα πρέπει τα πράγματα να τρέξουν πολύ γρήγορα για να οχυρωθεί το σύστημα για να αντέξει από  τον Γενάρη και μετά,  αν δε θέλει να στηριχθεί στους 68χρονους που έχουν όλη την καλή διάθεση”
Ακούστε εδώ την συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος