Βόλος: Αθώοι οι πρώην τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι

Το δικαστήριο αθώωσε σήμερα τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Φώτη Λαμπρινίδη, Θωμά Κλημόπουλο, Κώστα Γαργάλα, Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου και το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλία Στ. Λημνιό για τις διαμαρτυρίες στην Καραμπατζάκη με την έναρξη των έργων κατάργησης του γραμμικού πάρκου, στις 10 Νοεμβρίου του 2017.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε καμία κατηγορία από αυτές που διατύπωνε στη μήνυσή του ο τότε αντιδήμαρχος, Α. Μαλαματίνης, όπως της παράνομης βίας, απειλής και εξύβρισης και τους αθώωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου στις 20 Νοεμβρίου του 2017 έστειλε δύο συνεργεία για κοπή δέντρων στην Καραμπατζάκη και 100 περίπου κάτοικοι απέτρεψαν το ξερίζωμα,  δεδομένου ότι κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκρίζωση είχε κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως επίσης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Τα γεγονότα συνέβησαν ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη το  δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο αποχώρησαν οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι και πήγαν στο σημείο των κινητοποιήσεων για να στηρίξουν τους κατοίκους. Ο αντιδήμαρχος κ. Μαλαματίνης που βρίσκονταν εκεί επιβλέποντας τα συνεργία, κατάθεσε μήνυση εναντίον των τότε δημοτικών συμβούλων για παράνομη βία εις βάρος του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος