Βόλος: Απλήρωτοι για μήνες οι υγειονομικοί υπάλληλοι

Απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες είναι το υγειονομικό προσωπικό σε κλινικές της Μαγνησίας όπως επισήμαναν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 9:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του Σωματείου Σμαράγδα Λιάτσικου οι αποδοχές των εργαζομένων μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης έως και 40%, δεν ισχύουν συλλογικές συμβάσεις παρά μόνο ατομικές, ενώ τα οφειλόμενα ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς οφείλονται στους εργαζόμενους από δύο έως τέσσερις μήνες, ανάλογα με την κλινική που εργάζονται. Στο Σωματείο Υγειονομικού Προσωπικού συμμετέχουν 300 μέλη από τους περίπου 700 που εργάζονται στον κλάδο υγείας στη Μαγνησία.

Επιπλέον οι υγειονομικοί απηύθυναν κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

«Καλούμε και οργανώνουμε ένα λαϊκό κίνημα το οποίο με πρωτοπόρο την εργατιά θα ανατρέψει το παρόν και θα διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.
Τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης», επισήμανε η κ. Λιάτσικου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος