Βόλος: Απασχόληση σε άλλο τομέα της Λεβεντέρης ζητούν οι εργαζόμενοι

Την απόφαση της ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε. να κλείσει το τμήμα παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλου επαναβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στη σημερινή τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, με τη συμμετοχή του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, εκπροσώπων του ΕΚΒ, του διευθυντή και του υποδιευθυντή του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ζητούν να εκπαιδευτούν για να απασχοληθούν στον τομέα της εμπορίας, όπου θα δραστηριοποιείται πλέον η επιχείρηση.

Ο διευθυντής και υποδιευθυντής του εργοστασίου Κων. Παντόπουλος και Στ. Βωβότης, που συνοδευόταν από τον νομικό σύμβουλο, ανέφεραν ότι η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας είναι οριστική καθώς η μονάδα παραγωγής του Βόλου δεν είναι βιώσιμη. Η εταιρεία θα διατηρήσει μόνο το εμπορικό κομμάτι στον Πειραιά. Επίσης αναφέρθηκε ότι θα μεταφερθεί στις αποθήκες της «Λεβεντέρης» ότι στοκ παραγωγής υπάρχει στη μονάδα του Βόλου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαοζομένων Βενιζέλος Λούπας ζήτησε οι 21 εργαζόμενοι (πριν τις τελευταίες εννέα απολύσεις) θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν στην εμπορία και αποθήκευση, ώστε να υπάρχει συνέχεια στην παρουσία της εταιρίας στην περιοχή.

Εφόσον η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους δικαστικά.

Ο εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση για να μην κλείσει η επιχείρηση και αν δε γίνει αυτό, τότε θα κληθούν να δώσουν λύσει τα πολιτικά Δικαστήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος