Βόλος: Αντιπαράθεση Μπέου – Καπούλα μετά την έγκριση δίδυμου κόμβου στο Κοιμητήριο

Η αλλαγή της απόφασης του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου για τον κυκλικό κόμβο της Νέας Ιωνίας,, ξεσήκωσε δίνη αντιπαράθεσης μεταξύ Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και Προέδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τα πυρά τους να διασταυρώνονται στο πρόσωπο του υπηρεσιακού παράγοντα –  Διευθυντή της Βιώσιμης Κινητικότητας στο Δήμο Βόλου Κώστα Καραγιάννη.

Η Πρόεδρος του ΤΕΕ υποχρεώθηκε να δώσει στη δημοσιότητα επιστολή του Προϊσταμένου Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου Κώστα Καραγιάννη, μέσω της οποίας την ενημέρωνε ότι “ενσωμάτωσε τις προτεινόμενες αλλαγές, ότι αυτές περιλήφθηκαν στο διορθωμένο δελτίο και εν τέλει την ευχαριστούμε για τη συνεισφορά της στην κοινή προσπάθεια για ένα σωστό έργο υποδομής”.

Η κ. Καπούλα, οδηγήθηκε στην ενέργεια της δημοσιότητας, μετά τα όσα αναφέρονται στην απάντηση του δήμου Βόλου σχετικά με το δίδυμο κυκλικό κόμβο.

Το χρονικό της αντιπαράθεσης ξεκίνησε μετά την αλλαγή της απόφασης του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου για τον κυκλικό κόμβο της Νέας Ιωνίας, για τον οποίο τα μέλη αποφάνθηκαν πως δεν θα κλείσει το μνημείο του Κοιμητηρίου και από επιστολή της Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας που υποστήριξε σε δημοσίευμά της, ότι συνεργάστηκε με τον υπηρεσιακό παράγοντα Κώστα Καραγιάννη- Προϊστάμενο της Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου -ως προς το κυκλοφοριακό σκέλος της μελέτης και του κατέθεσε προτάσεις βελτίωσης. Οι προτάσεις έγιναν δεκτές τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Νίκο Ηλιού και ενσωματώθηκαν στο τεχνικό δελτίο.

Βόλος: Αντιπαράθεση Μπέου – Καπούλα μετά την έγκριση  δίδυμου κόμβου στο Κοιμητήριο

Η επιστολή Καραγιάννη στην Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Ν. Καπούλα

 

“Αγαπητή Πρόεδρε,

σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και μετά από έλεγχο των παρατηρήσεών σου

για τον νέο κυκλικό κόμβο Αναπάυσεως έγινε επανέλεγχος με το μοντέλο κυκλοφοριακής ροής τος κόμβου (το “ξανατρέξαμε” δηλαδή και για έκτακτες συνθήκες) μετά από τον οποίο δεν διαπιστώθηκε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα στο σκέλος ανάμεσα στους “δίδυμους” κόμβους.

Ωστόσο για λόγους περαιτέρω ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας είναι δυνατή η κατασκευή της ενδιάμεσης νησίδας ως υπερβατής ζώνης (διακριτή μεν αλλά χωρίς υψομετρική διαφορά δηλαδή, το ενσωμάτωσα και στην τεχνική περιγραφή) ώστε σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης οχήματος στο συγκεκριμένο σημείο να μπορούν τα υπόλοιπα οχήματα, ιδιαίτερα αυτά που εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες να κινούνται απρόσκοπτα”.

 

Απάντηση του Δημάρχου Βόλου στην Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας

Όπως αναφέρει η απάντηση του Α. Μπέου: “Ξεπέρασε τον πιο κακό εαυτό της η κόρη του Βαγγέλη Καπούλα που συνεχίζοντας την πάγια τακτική της να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα επιχειρεί να ακυρώσει μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου, που μάλιστα ήρθε μετά από μια λυσσαλέα αντίδραση μικροπολιτικών και συντεχνιακών συμφερόντων. Αλλά δεν σταμάτησε εδώ. Επιχείρησε να οικειοποιηθεί και το έργο αυτό, τον δίδυμο κυκλικό κόμβο στη Νέα Ιωνία, εμφανιζόμενη ότι δήθεν έδωσε τα… φώτα της στον Προϊστάμενο της Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου, κ. Κώστα Καραγιάννη, χωρίς τα οποία το έργο δεν θα προχωρούσε. Έρχεται όμως ο ίδιος ο κ Καραγιάννης και με ανάρτησή σου σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτει το ψεύδος της και την διαψεύδει κατηγορηματικά και απόλυτα. Γράφει συγκεκριμένα:

«…Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορήθηκα τις δηλώσεις της κ. Καπούλα περί συνεργασίας μας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Καθώς αποτελώ μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, διατελώντας επί σειρά ετών Πρόεδρος των Πολιτικών Μηχανικών, με την κ. Καπούλα υπάρχει μεν η οφειλόμενη συνεννόηση για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Μηχανικών, ωστόσο, οφείλω να δηλώσω πως δεν υπήρξε η παραμικρή συνεργασία για το ζήτημα του συγκεκριμένου κυκλικού κόμβου».

Κατόπιν όλων αυτών κάθε περαιτέρω διάλογος με την πρόεδρο του παραρτήματος είναι άνευ ουσίας. Για όσο ακόμα χρόνο θα καταλαμβάνει το έδρανο όπου την περιόρισε ο λαός του Βόλου ας είναι συνετή και προσεκτική και να παρατηρεί, για δικό της καλό, το έργο που παράγουμε. Μέχρι να έρθει η ώρα, σύντομα, να ασχοληθεί οριστικά με αλλότρια θέματα“, καταλήγει α απάντηση του Δημάρχου Βόλου.

Ν. Καπούλα: “Εμείς κρατάμε το έργο και σεις κρατήστε την εμπάθειά σας”

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, που επιτίθεται προς την Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, για το γεγονός της έγκρισης από το Αρχιτεκτονικό συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας της κατασκευής του δίδυμου κυκλικού κόμβου στη Νέα Ιωνία, στην περιοχή του παλιού Κοιμητηρίου, η κ. Νάνσυ Καπούλα δήλωσε:

«Αγαπητοί κ.κ. της Δημοτικής Αρχής Βόλου, Ω της εκπλήξεως, για ακόμη μια φορά, γράφετε ό,τι να ναι στις ανακοινώσεις σας. Παραθέτω λοιπόν τα παρακάτω για την πλήρη αποτύπωση της αλήθειας… Για να γνωρίζετε κι εσείς, η μελέτη, μετά την αρχική της απόρριψη, επανυποβλήθηκε πληρέστερη, συμπληρώθηκε με στοιχεία που ζητήθηκαν από το Σ.Α. και κρίθηκε από τα πέντε μέλη του κατά πλειοψηφία θετικά. Αυτό συμβαίνει σε χιλιάδες υποθέσεις πολιτών τα τελευταία σαράντα χρόνια λειτουργίας του Σ.Α. (πρώην ΕΠΑΕ). Είστε λοιπόν μια υπόθεση από τις χιλιάδες. Κατά την αρχική παρουσίαση της μελέτης των κόμβων, συνεργάστηκα με τον συνάδελφο Κώστα Καραγιάννη Προϊστάμενο της Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου ως προς το κυκλοφοριακό σκέλος της μελέτης και του κατέθεσα προτάσεις βελτίωσης. Οι προτάσεις μου έγιναν δεκτές τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Νίκο Ηλιού και ενσωματώθηκαν στο τεχνικό δελτίο. Η συνεργασία μας επικυρώθηκε με την αποστολή, εκ μέρους του κ. Καραγιάννη, του διορθωμένου δελτίου και τις ευχαριστίες του για τη συνεισφορά μου στην κοινή προσπάθεια για ένα σωστό έργο υποδομής… Εσείς κρατήστε την εμπάθεια σας και τις ύβρεις σας, κι εμείς όλοι οι συνάδελφοι – μηχανικοί ένα ακόμη έργο υποδομής στον τόπο μας ως προϊόν επιστημονικής συνεργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος