Βόλος: Αντιδράσεις κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Array

Δεν επιθυμούν τη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα στα σπίτια τους, οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Αντωνίου, που σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την διόροφη κατοικία επί της οδού Μαβίλη. Επιπλέον η επιτροπή των κατοίκων που συστάθηκε για να τους εκπροσωπήσει στη μάχη τους κατά της λειτουργίας της κεραίας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί και νέα συγκέντρωση το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις επτά το απόγευμα. Επιπλέον θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του δήμου και της Π.Ε. Μαγνησίας.

Βόλος: Αντιδράσεις κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας

Η ιδιοκτήτρια του κτιρίου στην ταράτσα του οποίου τοποθετήθηκε ο οικίσκος και ο εξοπλισμό της κεραίας αποχώρησε από το σπίτι πριν αρχίσει η συγκέντρωση ενώ φαίνεται η κεραία να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες. Η ιδιοκτήτρια μέχρι στιγμής δεν δέχθηκε να μιλήσει με τους κατοίκους και τους παρέπεμψε στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο δικηγόρος της οποίας αναφέρει ότι είναι χαμηλής όχλησης σύμφωνα και με τα έγγραφα που έχει καταθέσει στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Οι περίοικοι έχουν αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε.Τ.Τ. ζητώντας να γίνουν και μετρήσεις για την ακτινοβολία που εκπέμπει και επισημαίνουν ότι δεν επιθυμούν να βλάψουν την ιδιοκτήτρια αλλά να την πείσουν ότι καμία εταιρεία δεν πρέπει να παίζει με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων. Τη δέσμευση ότι θα βρεθεί τρόπος να απομακρυνθεί η κεραία, κρινόμενη ως αυθαίρετη ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης Απ. Ζαρκάδας.

Ένταση μηνύσεις και τραυματισμός
Ένταση και μηνύσεις σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στη χθεσινή διαμαρτυρία κατοίκων στον Αγ. Αντώνιο που αντιδρούν στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί σε σπίτι.
Ειδικότερα, 61χρονη κατέθεσε μήνυση σε βάρος 47χρονης για απλή σωματική βλάβη γιατί όπως ισχυρίστηκε η 47χρονη την παρέσυρε με το ΙΧΕ όχημα της στην προσπάθειά της να παρκάρει αλλά με σκοπό να την τραυματίσει.
Στη συνέχεια, η 47χρονη κατέθεσε μήνυση σε βάρος της 61χρονης και σε βάρος μιας 27χρονης, ενώ προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Βόλου.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος