Βόλος: 4 χρόνια φυλακή σε 36χρονη μητέρα για παραμέληση παιδιών

Είναι μόνη της με τρία ανήλικα παιδιά και ο άνδρας της είναι στη φυλακή. Δεν έχει μόνιμη εργασία, ζει με ότι μεροκάματα μπορεί να κάνει για να ζήσει η ίδια και τα παιδιά της. Περιουσιακά στοιχεία δεν υπάρχουν και έτσι ένα βράδυ έφυγε για μεροκάματο αφήνοντας τα τρία μικρά παιδιά της μέχρι 5 ετών το μεγαλύτερο να κοιμούνται. Γείτονες την κατήγγειλαν για παραμέληση και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να συνταχθεί σε βάρος της δικογραφία με τις κατηγορίες της παραμέλησης και της έκθεσης σε κίνδυνο ανηλίκων. Χθες (8/11) έγινε η δίκη της στο Πρωτοδικείο του Βόλου και καταδικάστηκε ερήμην σε 4 χρόνια φυλάκιση.

Η 36χρονη μητέρα 3 μικρών παιδιών, δεν έχει συγγενείς, δεν έχει χρήματα για επιβίωση, αλλά καμιά κοινωνική υπηρεσία δεν είχε παρέμβει, ώστε να την βοηθήσει.

Η γυναίκα ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Ξηροκάμπου Ν. Ιωνίας  όταν οι γείτονες της, κατήγγειλαν στο “Χαμόγελο του Παιδιού” ότι παραμελούνται τα παιδιά. Η έρευνα ξεκίνησε  τον Φεβρουάριο του 2020 και όταν η Αστυνομία μπήκε στο σπίτι της, βρήκε τα παιδάκια της να κοιμούνται ενώ εκείνη δούλευε σε μπαρ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ετέθησαν σχετικά ερωτήματα αναφορικά με την απουσία μέριμνας της Πολιτείας σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με πατέρα στη φυλακή και χωρίς εισόδημα, αλλά τελικά καταδίκασε την 36χρονη με 4 χρόνια φυλακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος