Βιωματικά εργαστήρια από την Πρόταση Ζωής σε σχολεία του Βόλου

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης Και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Ε.Ο.Π.Α.Ε., με συντονίστριες τις κ.κ. Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός-Στέλεχος Πρόληψης, πραγματοποίησε δράσεις σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στη μαθητική κοινότητα πραγματοποιήθηκαν δύο (2) βιωματικά εργαστήρια σε δύο τμήματα της Α ΄τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός».

Δύο (2) βιωματικά εργαστήρια στην Ε΄ και στη ΣΤ τάξη, του 6ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, με θέμα «Σχέσεις μαθητών».

Μία (1) διαδικτυακή ενημέρωση στους μαθητές ολόκληρης της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Σκοπέλου, με θέμα «Νόμιμες εξαρτήσεις (τσιγάρο-αλκοόλ) – Αίτια».

Δύο (2) βιωματικά εργαστήρια σε ένα τμήμα της Β΄ τάξης και σε ένα τμήμα της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, με θέμα «Σεβασμός και όρια».

Ένα (1) βιωματικό εργαστήριο στα νήπια του 9ου Ν/Γ Βόλου με θέμα «Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων» και πέντε (5) συναντήσεις με την ομάδα εφήβων του 6ου Γυμνασίου Βόλου (διάρκειας δέκα (10) δίωρων συναντήσεων).

Στους γονείς μαθητών προσχολικής και σχολικής ηλικίας πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) ομιλίες.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε μία (1) ομιλία στους γονείς των 15ου & 24ου Δ.Σ. Βόλου, μία (1) διαδικτυακή ομιλία στους γονείς του 4ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας με θέμα «Πώς θα επικοινωνήσω ουσιαστικά με το παιδί μου» και μία (1) ομιλία στους γονείς των 32ου & 10ου Ν/Γ Βόλου με θέμα «Η οριοθέτηση του νηπίου».

Τέλος, στην εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιήθηκε μία επιμόρφωση σε νηπιαγωγούς από διάφορα νηπιαγωγεία της περιοχής του Βόλου σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Με την ενεργό συμμετοχή όλων σε μικρές ομάδες και συζήτηση στην ολομέλεια, αναπτύχθηκε το θέμα: «Δημιουργώντας σχέσεις στο σχολείο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος