Βαριά ποινή σε αντιεμβολιαστή γιατρό επέβαλε το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Αφαιρέθηκε δια βίου η άδεια του γιατρού που έδινε βιταμίνες και ασπιρίνη σε ασθενείς με κορονοϊό

Βαριά “καμπάνα” επέβαλε το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στον αντιεμβολιαστή γιατρό από το Βόλο αφαιρώντας του διά βίου την άδεια από μέλος του. Το θέμα ανέδειξε το gegonota.news, που αναφέρει πως έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες και η απόφαση εστάλη στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και στον ΕΟΠΠΥ και στην εισαγγελία, που διερευνά την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι ο γιατρός έχει προσφύγει στο Β’θμιο Πειθαρχικό Όργανο.

Ο Ι.Σ.Μ. αφαίρεσε μέσω του Πειθαρχικού την άδεια και του επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ. Η ποινή επί του προστίμου είναι εφέσιμη, ενώ η ποινή για την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Δηλαδή από την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση και του κοινοποιήθηκε , θα έπρεπε να έχει κλείσει το ιατρείο του, γεγονός που δεν έχει συμβεί. Χθες ασθενής έκλεισε κανονικά ραντεβού συνομιλώντας με τον ίδιο, αναφέρουν τα gegonota.news. “το γεγονός ότι το Ιατρείο του παραμένει ανοιχτό εγείρει ερωτήματα για την στάση της Πολιτείας και ειδικότερα του ΕΟΠΠΥ, αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που εκδίδει και αφαιρεί άδειες γιατρών. Ένα όμως κεντρικό ερώτημα είναι εάν ο Ιατρικός Σύλλογος έχει αποστείλει την απόφαση για εφαρμογή και εάν έχει αφαιρεθεί η βεβαίωση λειτουργίας του ιατρείου του από τον ΙΣΜ, ο οποίος έχει την ευθύνη έκδοσης βεβαιώσεων”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Βόλου, η νυν διοίκηση του ΙΣΜ απέστειλε αρμόδια επιτροπή και διερεύνησε την καταγγελία, αλλά βρήκε το ιατρείο κλειστό. Επιπλέον επισημάνθηκε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και οι παρεμβάσεις προς τον ΕΟΠΠΥ για να του αφαιρεθεί το συνταγολόγιο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο γιατρός χορηγούσε κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορονοϊό και σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών προσώπων που πέθαναν, τους απαγόρευε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου. Έδινε δική του  συνταγή κατά του κορονοϊού , αποτρέποντας τους ασθενείς να πάνε στο Νοσοκομείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος