ertnews.gr

Τσιάρας – Μακρή συζήτησαν για το Ειρηνοδικείο Αλμυρού

12/03 19:47
Τσιάρας – Μακρή συζήτησαν για το Ειρηνοδικείο Αλμυρού

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ειρηνοδικείου Αλμυρού έθεσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, τονίζοντας την αναγκαιότητα της άμεσης ενίσχυσής του με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.

Η κ. Μακρή μετέφερε στον υπουργό το αίτημα του Δήμου Αλμυρού για απόσπαση δύο δικαστικών υπαλλήλων και την κάλυψη της εκκρεμούς οργανικής θέσης που υπάρχει από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους γραμματείς δικαστηρίων, το 2017.

Παράλληλα επισήμανε πως το Ειρηνοδικείο Αλμυρού εξυπηρετεί καθημερινά όχι μόνο τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, αλλά και κατοίκους από περιοχές, του καλλικρατικού πλέον δήμου Βόλου, όπως το Αϊδίνι, οι Μικροθήβες και η Ν. Αγχίαλος, καλύπτοντας τις ανάγκες μίας εξαιρετικά μεγάλης πολυπληθούς περιοχής.

Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε πως η απόσπαση των απαραίτητων δικαστικών υπαλλήλων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου του, αλλά στο αρμόδιο δικαστικό και υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο – όπως είπε – εφόσον το κρίνει σκόπιμο και επιβεβλημένο, θα δώσει την έγκρισή του για την άμεση απόσπαση των υπαλλήλων, ενώ προέτρεψε να υποβληθεί άμεσα από πλευράς του δήμου το αίτημα στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο.

Για την κάλυψη της οργανικής θέσης που προέκυψε από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2017, ο κ. Τσιάρας ενημέρωσε την υφυπουργό, πως παρά το γεγονός, ότι το υπουργείο δεν έχει την πλήρη αρμοδιότητα επί του θέματος, εκκρεμεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων και της έγκρισης των οριστικών πινάκων, προκειμένου να προκύψει ο επιτυχών. Αμέσως μετά το πέρας της προβλεπόμενης διαδικασίας, σε ό,τι έχει να κάνει με το υπουργείο του, οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι άμεσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version