Τροποποίηση άρθρου για δασικούς χάρτες ζητούν οι δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου

Κοινή επιστολή απέστειλαν οι Δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου Σταμάτης Περίσσης και Πέτρος Βαφίνης αντίστοιχα, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, και με κοινοποίηση στον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, ζητώντας την άμεση τροποποίηση του άρθρου 62 του Ν.998/1979, όσον αφορά το τεκμήριο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου επί των δασών και δασικών εκτάσεων των νήσων των Βορείων Σποράδων.

Τονίζουν ότι με την ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει προκύψει πλήθος προβλημάτων σε Σκόπελο και Αλόννησο ως απόρροια της εμπλοκής του Ελληνικού Δημοσίου στα νησιά, ενώ στην ουσία δε στοιχειοθετείται κανένα αντίστοιχο ιδιοκτησιακό δικαίωμα στις Σποράδες. Τα σχετικά επιχειρήματα περιγράφονται εκτενώς στην επιστολή, εξηγώντας νομικά το καθεστώς. Προτείνουν λοιπόν την τροποποίηση του άρθρου 62 του Ν988/1979, που δεν ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου, ως ακολούθως: «Κατ` εξαίρεση η διάταξη αυτή δεν ισχύει στις Περιφέρειες των Πρωτοδικείων των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, των Νομών Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων, της περιοχής της Μάνης όπως αυτή ορίζεται από διοικητικά όρια των Καλλικρατικών Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, καθώς και της περιοχής των νήσων των Βορείων Σποράδων, όπως αυτή ορίζεται από τα διοικητικά όρια των Δήμων, Σκιάθου και Αλοννήσου».

«Θεωρούμε το αίτημά μας τούτο, ιστορικά και νομικά ορθό, εύλογο και δίκαιο, ώστε να τύχουν τα νησιά μας, όμοιας αντιμετώπισης με τις υπολοίπους νήσους του Αιγαίου», καταλήγει η κοινή επιστολή των Δημάρχων Αλοννήσου και Σκοπέλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος