Τρία κορυφαία ζητήματα της Μαγνησίας έθεσε ο Μαραβέγιας στον Μπρατάκο

Τρία θέματα μείζονος σημασίας για τη Μαγνησία έθεσε υπόψη του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Μπρατάκο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο γραφείο του κ. Μπρατάκου.

Μάλιστα, ο βουλευτής κατέθεσε και έγγραφο υπόμνημα προς τον υφυπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του στην κατεύθυνση επίλυσης των τριών κορυφαίων ζητημάτων, που αφορούν συγκεκριμένα την επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου, τη στελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου και την κατασκευή του οδικού τμήματος Αγ. Κωνσταντίνος (Πάλτση) – Πατριχώρι – Μουρτιάς, στο Νότιο Πήλιο.

Όσον αφορά την επαναχάραξη της  χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου, ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι ενόψει των διαδικασιών ανάδειξης επενδυτή στο λιμάνι του Βόλου, επιβάλλεται  να ικανοποιηθεί το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Βόλου και συνολικά της πόλης, για την απόδοση εκτάσεων που της ανήκουν.

Για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, τόνισε ότι συνιστά ένα μεγάλο πρόβλημα, δεδομένης της έκτασης του νομού και του πληθυσμού του. «Είναι επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των  κενών ιατρικών θέσεων», υπογράμμισε ο βουλευτής και παρέδωσε στον κ. Μπρατάκο αναλυτικό πίνακα με τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Τέλος, για την κατασκευή του οδικού τμήματος «Αγ. Κωνσταντίνος (Πάλτση) – Πατριχώρι – Μουρτιάς», συνολικού προϋπολογισμού 972.000€, ο κ. Μαραβέγιας σημείωσε ότι αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας, που θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου και της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, με ανάδειξη όλου του παραλιακού μετώπου που διέρχεται από αυτούς τους οικισμούς.

Το έργο θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις διαφόρων ειδών επιχειρήσεων, γεγονός που σήμερα είναι αδύνατο εξαιτίας των ανεπαρκών γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης χάραξης και ταυτόχρονα, θα γίνεται ευκολότερα η πρόσβαση των πολιτών στις διάφορες παραλίες που σήμερα είναι δύσκολα έως καθόλου προσβάσιμες.

Επίσης, τόνισε ότι η εκτέλεση του έργου θα διευκολύνει την πρόσβαση των καλλιεργητών στα κτήματά τους, αλλά και τη μεταφορά των προϊόντων τους, προς όφελος της τοπικής αγροτικής οικονομίας, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει αντιπυρική ζώνη και θα συνεισφέρει σημαντικά στην πυρασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση. Επισημαίνεται πως η μελέτη οδοποιίας είναι ώριμη, αφού έχει όλες τις αδειοδοτήσεις.

«Το έργο αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και με την υλοποίησή του λύνονται χρόνια προβλήματα βασικών υποδομών και ταυτόχρονα δημιουργούνται ικανές συνθήκες ανάπτυξης της περιοχής», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας και ζήτησε τη στήριξη του κ. Μπρατάκου, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις στα τρία σοβαρά ζητήματα της Μαγνησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος