Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καρδίτσα

Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στην Καρδίτσα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Και οι τρεις πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην ΚαρδίτσαΗ πρώτη οργανώθηκε από το εργατικό κέντρο Καρδίτσας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια της οποίας ομιλητές έκαναν λόγο, “για ένα σκληρό αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από εργασιακά δικαιώματα μετά τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις”.
Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το σωματείο Οικοδόμων και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων. Η κεντρική ομιλία έγινε από το Γιώργο Παπαδόπουλο, γραμματέα του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Καρδίτσας ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Βγήκαμε στον δρόμο γιατί δεν μας έπεισαν Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καρδίτσατα τρανταχτά επιχειρήματα της κυβέρνησης και του υπουργού της, Κωστή Χατζηδάκη, ότι τάχα προστατεύεται το οχτάωρο με το νομοσχέδιο που φέρανε. Δεν μας έπεισαν ούτε τα ρεπό για τις ελιές, ούτε γιατί θα είναι για το καλό των οικογενειών μας όπως μια μάνα ,που δε έχει που να αφήσει το παιδί της, ή ένας πατέρας θα πρέπει να δουλεύει 10ωρο και 12ωρο για να έχει ελεύθερες τις Παρασκευές. Και τις Κυριακές που είναι ημέρα ξεκούρασης και μαζεύεται όλη η οικογένεια τι θα γίνεται που θα πηγαίνουμε για δουλειά; Σε ποιόν κόσμο ζουν σε ποια πραγματικότητα; Σίγουρα όχι στη δική μας. Αυτό το ν/σ είναι αντεργατικό γιατί χτυπάει την ίδια την ζωή και την καρδία των κατεκτημένων δικαιωμάτων της εργατικής τάξης”.

Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην ΚαρδίτσαΣτην τρίτη συγκέντρωση, η οποία έγινε μπροστά από το συντριβάνι, συμμετείχαν το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας, σωματεία, εργαζόμενοι και άλλοι φορείς, σχολιάζοντας ότι “πρόκειται για έναν νόμο-έκτρωμα, μια κόλαση για τους εργαζόμενους, που αποσκοπεί να τους μετατρέψει σε σκλάβους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος