Το Τμήμα Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου στην Athens International Jewellery Show

Η ειδικότητα Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, συμμετείχε με εργασίες των σπουδαστών της στην Διεθνή έκθεση Κοσμήματος Athens International Jewellery Show, που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο METROPOLITAN Expo, από 3-6 Μαρτίου στην Αθήνα.

Athens International Jewellery Show είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας στην Ελλάδα. Σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες του κοσμήματος και των ωρολογίων, στοχεύει στην ανάδειξη των νέων τάσεων σε χρυσό, ασήμι, πολύτιμους λίθους και ρολόγια ενημερώνοντας τους επισκέπτες για όλα τα σύγχρονα υλικά και τις τεχνοτροπίες στην κατασκευή κοσμήματος. Είναι το εκθεσιακό γεγονός που παρέχει το ιδανικό πλαίσιο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών με εταιρίες του εξωτερικού που επιλέγουν την έκθεση για να διεισδύσουν στην ελληνική τουριστική αγορά.

Η διοργάνωση της έκθεσης πραγματοποιείται με τη συνεργασία της HELEXPO και της ΠΟΒΑΚΩ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών). 

Το Τμήμα Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου στην Athens International Jewellery Show

Ένας από τους βασικούς στόχους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται από τη συμμετοχή τους σε κλαδικές Εκθέσεις της κάθε ειδικότητας, σαν επισκέπτες ή σαν εκθέτες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν την παρουσίαση της δουλειάς τους και να ‘στήσουν’ ένα περίπτερο Κλαδικής έκθεσης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές τους –σε ένα είδος επαγγελματικής προσομοίωσης- να δουλέψουν δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας! Μια διαδικασία που πραγματοποιήθηκε με πολύ ενθουσιασμό και εξαιρετικό αποτέλεσμα, αφού τα σχόλια των επισκεπτών, – Επαγγελματιών στο χώρο του Κοσμήματος- ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά!

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη ευχαριστεί την ΠΟΒΑΚΩ, και την HELEXPO, για την παραχώρηση του περιπτέρου, τον σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ν. Μαγνησίας για την στήριξη, τους εκπαιδευτές και τους σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου που συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτής της ιδέας, που ενισχύει τους δεσμούς με τους παραγωγικούς φορείς –όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε Πανελλήνιο επίπεδο – και διευκολύνει την είσοδο των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος