Το πρώτο δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο Βόλου μετά από αρκετούς μήνες

Το πρώτο διά ζώσης δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί μετά από αρκετούς μήνες, την Τετάρτη  25 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα, με 22 θέματα ημερήσιας διάταξης , μεταξύ των οποίων η εκμίσθωση δημοτικής έκτασης που βρίσκεται στον Βόλο επί των οδών Ζάχου – Σέκερη – Σαρανταπόρου.

Πρόκειται για την επίμαχη δημοτική έκταση, για την οποία υπήρξε αντιδικία μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Δημάρχου Βόλου, όταν ο δεύτερος αρνήθηκε την παραχώρηση. Για το θέμα ενεπλάκησαν και νομικοί με τις γνωματεύσεις τους, αφού το Ίδρυμα υποστηρίζει ότι η έκταση είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες του πανεπιστημίου και ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, εμμένει ότι έχει παρέλθει ο χρόνος της παραχώρησης χωρίς να τον εκμεταλλευτεί το Πανεπιστήμιο, οπότε η δημοτική έκταση επιστρέφει στον κάτοχό της.

Στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τον καθορισμό τιμολογιακής πολιτικής του πάρκινγκ της Φιλελλήνων και για την παραχώρηση χώρου για χρήση υποσταθμού ΔΕΔΔΗΕ του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος-Φιλελλήνων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα εκφράσει γνώμη επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 48,5 ΜW στη θέση «ΑΕΤΟΣ» των Δ.Ε. Αλμυρού, Βόλου και Ρήγα Φεραίου και θα αποφασίσει την παραχώρηση γηπέδου για εγκατάσταση σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, καθώς και επί της Μελέτης οριστικής οριοθέτησης τμήματος του ρέματος Σεσκουλιώτη στο Α΄ Επιχειρηματικό Πάρκο και Βιομηχανικό Πάρκο Βόλου του Δήμου Βόλου της Π. Ε. Μαγνησίας.

Τέλος, θα αποφασίσει τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας στο Άλσος Πευκάκια και την εγκατάσταση μόνιμου υδροδοτικού δικτύου κατάσβεσης για πυροπροστασία λόφου Γορίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος