Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Αθανασάκειου Μουσείου τον Αύγουστο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στο  Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και τους  Αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας.

Αναλυτικότερα:

Στις 3 & 4 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η  Ελλάδα ένας πολιτισμός» η ομάδα «Εταιρεία Θεάτρου Per Theater – Formance» θα παρουσιάσει την παράσταση «ΣΚΗΝΗ 22» στο Αρχαίο Θέατρο  Δημητριάδος. Θα προσεγγίσουν τα θέματα της Μικρασιατικής Καταστροφής  μέσα από άγνωστα ποιήματα μικρασιατών ποιητών. 

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr 

Τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας σε συνεργασία με το παγκόσμιο σωματείο  αποδήμων Μαγνήτων «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ», διοργανώνουν τη φετινή  κεντρική εκδήλωση του σωματείου στον προαύλιο χώρο του Αθανασάκειου  Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Η εκδήλωση αυτή θα έχει ως θέμα την  Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις της, με ομιλητές δύο μέλη του σωματείου  τους κ.κ. Παναγιώτου Δ. Απόστολο ομότιμο Καθηγητή Π.Α. και Γιώργο  Παπαρσένο, Ενεργειακό Εμπειρογνώμονα καθώς και την κα Όλγα Γ. Χριστοπούλου Καθηγήτρια Ανάπτυξης και Προστασίας Αγροτικού και Ορεινού  Χώρου Π.Θ.  

Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, στα πλαίσια του εορτασμού  της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου οι εκθεσιακοί χώροι του Αθανασάκειου  Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από  20:00 μέχρι 23:30. 

Η επιτυχημένη συνδιοργάνωση “Ελληνοαυστριακό  Μουσικό Καλοκαίρι” της ΕΦ.Α. Μαγνησίας, του Σωματείου Φίλων του  Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και της Αυστριακής Πρεσβείας  θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 21 Αυγούστου στον κήπο του Μουσείου. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» η  θεατρική ομάδα “What if? θα παρουσιάσει την παράσταση “ΝΙΚΗ” στο Αρχαίο  Θέατρο Δημητριάδος στις 25 & 26 Αυγούστου. 

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και  Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», συναυλία με τίτλο «Οι δραματικότερες  ηρωΐδες της όπερας κάτω από τον έναστρο ουρανό», στον κήπο του  Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κάθε μήνα παρουσιάζει  ψηφιακά «Το έκθεμα του μήνα». Η δράση έχει ως στόχο μέσα από τη προβολή επιλεγμένων αρχαιολογικών αντικειμένων να διηγείται στο κοινό μια νέα  ιστορία από το παρελθόν. Τον μήνα Αύγουστο στο πλαίσιο της δράσης «Το έκθεμα του μήνα» θα  παρουσιαστούν: 

Ένα σπίτι του 17ου αιώνα π.Χ. από τον αρχαιολογικό χώρο των Παλαιών του  Βόλου. Γύρω στο 1700-1600 π.Χ., υπήρχε ένα λιθόκτιστο σπίτι στη γειτονιά  των Παλαιών του Βόλου, το οποίο ξεχώριζε από τα υπόλοιπα. Αρχοντόσπιτο  θα μπορούσε κάποιος να το πει. Οι ένοικοί του είχαν στην κατοχή τους  εξεζητημένα για την εποχή αντικείμενα και διήγαγαν βίο κοσμοπολίτικο. 

Κάποια στιγμή όμως, ένα συνταρακτικό γεγονός, ίσως μία πυρκαγιά,  οδήγησε στην καταστροφή και στην οριστική του εγκατάλειψη… Οι εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014- 2020, σε δυο σημαντικές μεταβυζαντινές μονές της Σκιάθου και  συγκεκριμένα στην Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου, τη γνωστή και ως Παναγία  Εικονίστρια και στην Ι.Μ. Παναγίας Κεχριάς. 

Τελευταία είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους: 20 λεπτά πριν τη  λήξη του ωραρίου λειτουργίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος