Το Μάιο του 2023 τα εγκαίνια του ανακατασκευασθέντος Δημοτικού Θεάτρου

Στις αρχές του ερχόμενου Μαΐου τοποθέτησε την έναρξη λειτουργίας και τα εγκαίνια του πλήρως ανασκευασθέντος Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος,  που σήμερα συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Πολιτισμού, Κώστα Λούλη και Τεχνικών Υπηρεσιών, Θάνο Θεοδώρου, πραγματοποίησε αυτοψία για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος ήταν ιδιαίτερα καυστικός και αιχμηρός για δημοσιογράφους, σκουπίδια όπως τους αποκάλεσε, που πανηγυρίζουν γιατί περιμένουν ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Βόλου δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των ενεργειακών περικοπών, που προγραμματίζει η κυβέρνηση. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν, διαβεβαίωσε ο κ. Μπέος, γιατί τις θέλουν οι πολίτες και απλώς θα υπάρξει μια προσαρμογή στις ανάγκες ενός γενικά δύσκολου χειμώνα που είναι αυτός που έρχεται για όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα ο κ. Μπέος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαΐου θα γίνουν τα  εγκαίνια του θεάτρου “με μια σούπερ παράσταση που θα μετέχουν και από τις καλλιτεχνικές δομές του Δήμου Βόλου. Την ακριβή ημερομηνία των εγκαινίων θα την ξέρουμε στο τέλος του χρόνου”.

Τόνισε επίσης ότι παρά την ενεργειακή κρίση η Δημοτική Αρχή του Βόλου, “επειδή το ζητάει ο κόσμος” θα προχωρήσει στη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων…

Εμείς ως Δημοτική Αρχή το προσφέρουμε αυτό και δεν θα το στερηθούν. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι πλέον σημείο αναφοράς για την πόλη του Βόλου και θα γίνουν κανονικά. Τον τρόπο τον έχουμε εμείς. Ούτως ή άλλως έχουμε πει ότι έχουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια. Και σ αυτούς που πανηγυρίζουν , επειδή είναι ποντίκια, θα τους δώσουμε κανονικά.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα της κυβέρνησης εμείς ήδη έχουμε κάνει σύσκεψη, επειδή αγαπάμε την πόλη μας, και συζητούμε ποια μέτρα πρέπει να πάρουμε εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα που έχει να κάνει με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Να σας θυμίσω ότι πριν τρία χρόνια προβλέψαμε να κάνουμε το ενεργειακό πάρκο, να παράγουμε δική μας ενέργεια για να δώσουμε δωρεάν ρεύμα σε οικογένειες που έχουν προβλήματα, αλλά και σε δημοτική κτήρια. Άρα λοιπόν θα βρούμε λύσεις ώστε ο Βόλος να γιορτάσει τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο”.

Από την πλευρά του ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κώστας Λούλης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο του δημοτικού θεάτρου θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στους πολίτες με πάρα πολλές εκδηλώσεις “σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης. Δεν το βάζουμε κάτω, είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει γι’ αυτό και προχωράμε. Και πιστεύω ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα επιβραβευθεί όταν φθάσουμε σε μια ανάλογη μέρα μπροστά από το Μουσείο της Αργούς, στο τελικό στάδιο όπως είναι και το Θέατρο, οπότε η πόλη θα έχει πραγματικά δύο διαμάντια στον πολιτιστικό τομέα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος