Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έδωσε δυναμικό «παρών» στη Γενική Συνέλευση και το Ετήσιο Forum του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), που πραγματοποιήθηκαν στη Σύρο. Τις εργασίες εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, Αθανάσιος Ζλατούδης, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική συμμετοχή της Μαγνησίας στη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών της Ε.Ε.
Το διήμερο συνδυάστηκε με το Συμπόσιο του Δικτύου Aegean Cuisine Cyclades 2025, με θέμα «Η Γεύση της Αυθεντικότητας», και συγκέντρωσε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Βουλής των Ελλήνων, τοπικών αρχών, πανεπιστημιακούς, παραγωγούς και συνεταιρισμούς. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η παραδοσιακή τυροκομία των Κυκλάδων και η σημασία της ένταξής της στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιωτικών οικονομιών και η βιώσιμη γεωργία ως μοχλός κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπογράμμισε τον ρόλο της περιοχής στην προώθηση των νησιωτικών φωνών και στη διαμόρφωση στρατηγικών συνεργασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας είχαν ενεργό ρόλο στις συζητήσεις για την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με την οικονομική ανάπτυξη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Το Forum και το Συμπόσιο ανέδειξαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων, παραγωγών και ευρωπαϊκών θεσμών, θέτοντας τη Μαγνησία στο επίκεντρο του διαλόγου για το παρόν και το μέλλον των νησιωτικών περιοχών της Ευρώπης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος