Το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας με το Erasmus+ στην Τσεχία

Aντιπροσωπεία του 4ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας βρέθηκε στην όμορφη κωμόπολη Hořice (Χορζίτσε) της Τσεχίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς ERASMUS+. Οι καθηγητές του σχολείου Στ. Αναστασόπουλος και Χρ. Παπαστάθης με τις μαθήτριες της Γ’ λυκείου Χρ. Κουκουλιάκου και Παν. Μπαϊμάκη συμμετείχαν στη 2η κινητικότητα του project με τίτλο “Learn our common heritage through film».
Βασικός στόχος του συγκεκριμένου Προγράμματος είναι η προσέγγιση της κοινής κληρονομιάς μέσα από τον κινηματογράφο ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν – με την ανάλυση ταινιών από διαφορετικές χώρες – τις κοινές ρίζες και την κοινή ανάπτυξη των ευρωπαϊκών κοινωνιών καθώς και το γεγονός ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους στην Ευρώπη είναι κοινά μέσα στο χρόνο. Ζητήματα όπως η μετανάστευση, η κοινωνική επισφάλεια, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα αναδείχθηκαν και στη συγκεκριμένη κινητικότητα με την παρουσίαση, από τις μαθήτριες και τους μαθητές, ταινιών της δεκαετίας του ’70.

“Οι εμπειρίες που αποκόμισαν και οι φιλίες που σύναψαν οι μαθητές με τα παιδιά από τις άλλες χώρες θα τους συνοδεύουν ενδεχομένως σε όλη τους τη ζωή. Η ελπίδα δε της σύμπραξης αυτής είναι ότι οι μαθητές/τριες θα συνειδητοποιήσουν πως οι διακρίσεις, η ξενοφοβία και ο αποκλεισμός δεν μπορούν να είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες και οι λαοί τους σήμερα. Τα προσφυγόπουλα της Ουκρανίας με τις μανάδες τους που έμεναν, ως λύση ανάγκης, στην ίδια εστία στο Hořice με τους φιλοξενούμενους του Προγράμματος μας το θύμισαν αυτό με τον πιο εμφατικό τρόπο”. Το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Μάιο στη Σμύρνη και θα ολοκληρωθεί στην κωμόπολη Stancuta της Ρουμανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος