Την παράταση εργασίας υπό συνταξιοδότηση γιατρών στο Αχιλλοπούλειο ζητά ο Ι.Σ.Μ.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για το συνεχιζόμενο πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ζητά να παραταθεί η  δυνατότητα των προς συνταξιοδότηση γιατρών να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον το επιθυμούν, προκειμένου να προσληφθούν όμως άμεσα νέοι  ιατροί που θα καλύψουν το κενό της αποχώρησής τους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) παρακολουθεί με ανησυχία το συνεχιζόμενο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει εξασφαλισθεί ακόμη η αναγκαία λύση του προβλήματος, η οποία είναι η επαρκής στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα και με τις πιεστικές ανάγκες που καταγράφηκαν ανάγλυφα και σε μέγιστο βαθμό με την πρόσφατη και οδυνηρή εμπειρία της Πανδημίας στην περιοχή μας.

Όπως είναι αυτονόητο η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου για αποχώρηση από το Νοσοκομείο μας λόγω συνταξιοδότησης τεσσάρων έμπειρων και καταξιωμένων συναδέλφων μας μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα επιβαρύνει την κατάσταση και θα επιδεινωθεί το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα αδυναμία κάλυψης ακόμη και των εφημεριών των τμημάτων στα οποία υπηρετούν αυτοί.

Πάγια θέση του Ι.Σ.Μ. είναι η πρόσληψη του προβλεπόμενου από το οργανόγραμμα λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου του απαραιτήτου  μόνιμου ιατρικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Αυτό όμως που πρέπει άμεσα να διορθωθεί από το Υπουργείο Υγείας είναι οι αμοιβές αλλά και  οι επαγγελματικές και επιστημονικές προοπτικές των ιατρών που χρειάζεται να προσληφθούν στα νοσοκομεία μας.

Θα πρέπει  λοιπόν να είναι ανάλογες αυτών που ισχύουν στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σε συνδυασμό με εφαρμογή ενός δίκαιου και αυστηρού συστήματος αξιολόγησης της αποδοτικότητας των νοσοκομειακών ιατρών.

Αυτό θα αποτρέψει την απώλεια σημαντικού ιατρικού δυναμικού που παράγει με μεγάλο κόστος η  χώρα μας και προτιμάει για τους λόγους που αναφέραμε να μεταναστεύσει παρά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μας που τις έχει ανάγκη.

Ως προσωρινή λύση για το Νοσοκομείο Βόλου ζητούμε οι αρμόδιοι να παρατείνουν την δυνατότητα των προς συνταξιοδότηση συναδέλφων μας να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον το επιθυμούν, προκειμένου να προσληφθούν όμως άμεσα νέοι  ιατροί που θα καλύψουν το κενό της αποχώρησής τους.

Δυστυχώς στο Νοσοκομείο μας υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε ορισμένα τμήματα, ιδίως στις Παθολογικές κλινικές, που ακόμη και εμβαλωματικές λύσεις, όπως η ολιγόμηνη παράταση εργασίας των προς συνταξιοδότηση ιατρών, να είναι μία κάποια λύση.

Αυτό όμως πρέπει να καταγραφεί ως ψόγος για τους αρμόδιους και τους υπεύθυνους αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος