Την Παρασκευή 17/3 η δίκη τριών πολιτών έπειτα από μήνυση της ΑΓΕΤ

Σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική πρωτοβουλία αναφέρεται στην αυριανή δίκη τριών Βολιωτώνν των Γ. Λέτσιου, Στ. Λημνιού και Φάιης Τζανετουλάκου, έπειτα από μήνυση της ΑΓΕΤ, όταν διέκοψαν την εκφόρτωση του ύποπτου πλοίου FIONA, τον Ιούλιο του 2019.

Όπως αναφέρει: «Οι διώξεις βέβαια αυτές, που εντάσσονται στη γνωστή ως SLAPP (προσπάθεια τρομοκράτησης και εξάντλησης των ενεργών πολιτών), δεν περνάνε αλώβητα για τους διώκτες. 

Ήδη προχθές 20 Δημοτικοί σύμβουλοι, της Δημοτικής Αρχής του ξενόφερτου Δημάρχου κ. Μπέου, καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για λιπομαρτυρία. Παρότι μηνυτές, συστηματικά δεν εμφανίζονται στο δικαστήριο, με την ανοχή, πολλές φορές, των δικαστικών αρχών. Όσον αφορά στην ΑΓΕΤ-Lafarge, να είναι σίγουρη η τσιμεντοβιομηχανία αυτή, ότι δεν θα δικαστούν στην πραγματικότητα οι ενεργοί πολίτες αλλά οι δικές της πολιτικές, οι συμπεριφορές και η αδιαφορία της για το περιβάλλον της πόλης του Βόλου και την υγεία των κατοίκων, που ταλαιπωρούνται ή πεθαίνουν από αρρώστιες που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Την Παρασκευή 17/3 η δίκη τριών πολιτών έπειτα από μήνυση της ΑΓΕΤ
Το πλοίο «Φιόνα»

Ειδικά στην παρούσα περίοδο που τα προβλήματα αυξάνουν:

• Με την ΑΓΕΤ που συνεχίζει και εντείνει την εγκληματική καύση πλαστικών εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου.

•  Με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στο Βόλο να εξελίσσεται σε  θανατηφόρο θάλαμο αερίων.

•  Όλα αυτά με ορατό τον κίνδυνο δημιουργίας νέας μονάδας παραγωγής «δευτερογενών καυσίμων» που θα κατασκευαστεί από τον  Δήμο Βόλου (Αχ. Μπέος: Η ΑΓΕΤ μπορεί να καίει ότι γουστάρει). 

• Και με την καταστροφική υποβάθμιση του Παγασητικού Κόλπου με τη σχεδιαζόμενη μονάδα αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τις «ευλογίες» του κ. Μπέου.

Την περασμένη Παρασκευή πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που οργάνωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών. Για την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge, τους κινδύνους για τον Παγασητικό από την προγραμματιζόμενη μονάδα LNG και το αυριανό δικαστήριο. Από τους παρόντες εγκρίθηκε ψήφισμα καταδίκης αυτών των πολιτικών».

Τέλος η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες στις 10:30 π.μ. Στα δικαστήρια του Βόλου, σε συμπαράσταση των συμπολιτών που δικάζονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος