Την επαναπρόσληψη τους ζητούν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Την επαναπρόσληψη τους ζήτησαν σήμερα ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Οι υγειονομικοί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου ή επίκειται η αναστολή τους, καθώς το πιστοποιητικό νόσησης λήγει άμεσα και δεν προτίθενται να εμβολιαστούν. Κρατώντας πλακάτ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού συγκεντρώθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.  Εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός, πως στη διαμαρτυρία ελάχιστοι ήταν αυτοί που φορούσαν μάσκες, ενώ υπήρχαν και μέλη κίνησης αρνητών.

Επιπλέον, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ “είναι ντροπή για ένα κράτος να μην αναγνωρίζει τη θυσία του υγειονομικού προσωπικού μετά από 27 θανάτους από κορoνοϊό.  Να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ η Ευρωπαϊκή Οδηγία που έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο που χαρακτηρίζει τον covid-19 ως επαγγελματική νόσο. Να ενταχθεί στον κανονισμό επαγγελματικών νόσων του Υπουργείου Εργασίας. Να χαρακτηριστεί ο θάνατος Υγειονομικών από covid-19 ως εργατικό ατύχημα.

Γι’ αυτό θα είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο. Δεν μας αγγίζουν λόγια και πράξεις διαίρεσης και διχασμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος