Την έναρξη της ναυτικής εβδομάδας θα κηρύξει στον Βόλο ο πατριάρχης Βαρθολομαίος

Τιμώμενη Μεσεογειακή περιοχή η νήσος Ίμβρος

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κηρύξει φέτος την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο στις 23 Ιουνίου 2023 σε μια επίσκεψη ισχυρού σημειολογικού χαρακτήρα καθώς ο Πατριάρχης αγαπά τη Μαγνησία έχει ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή ενώ η τιμώμενη μεσογειακή περιοχή, η Ίμβρος, είναι η γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη. 

Στην τελετή θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σημειώνεται, ότι την ίδια ημέρα θα εγκαινιάσει και το κλειστό δημοτικό θέατρο Βόλου, Βαγγέλης Παπαθανασίου. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 24 Ιουνίου θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Αγριά, και στη συνέχεια στο Συνεδριακό Κέντρο θα έχει συναντήσεις με το Συμβούλιο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και άλλους εκκλησιαστικούς φορείς. Θα ιερουργήσει επιπλέον στον Ι.Ναό Ευαγγελιστρίας όπου θα ψαλλει ο Εσπερινός. Ακολούθως θα εγκαινιάσει τη Στέγη των Ιώνων και μετά θα παρακολουθήσει τη συναυλία που δίνει το Μουσικό Σχολείο. Τέλος την Κυριακή 25 Ιουνίου θα ιερουργήσει στον Ι.Ναό της Ανάληψης και η επίσκεψη αα κλείσει επίσκεψη με την παρουσία του στις φυλακές της Κασσαβέτειας.

Τη συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις ζήτησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι «έρχεται στην πόλη Πατριάρχης μετά από 21 χρόνια και τον περιμένουμε με μεγάλη χαρά, όπως και εκείνος που θα έλθει σε μια περιοχή με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς.

Την έναρξη της ναυτικής εβδομάδας θα κηρύξει στον Βόλο ο πατριάρχης Βαρθολομαίος

Όπως επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου το μέλος του Δ.Σ., της Μαγνήτων Κιβωτός, Νίκος Τσούκας, αντί διαφόρων δώρων στον Πατριάρχη, θα συγκεντρωθούν χρήματα και υλικά για την ανακαίνιση του Ιερού Παρεκκληςσίου της Ίμβρου, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Επιπλέον θα φιλοξενηθεί ένα φωτογραφικό πανόραμα της φωτογραφικής ομάδας «Σπύρος Μελετζής», στην Εξωραϊστική καθώς και  Πανελλήνιους Συλλόγους Ιμβρίων και άλλους φορείς και καλλιτεχνικά συγκροτήματα. Την ίδια ημέρα, στις 23 Ιουνίου, ο Πατριάρχης θα εγκαινιάσει και το κλειστό δημοτικό θέατρο Βόλου, Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Η επίσκεψη προετοιμάζεται εδώ και ένα χρόνο και το πρόγραμμα του Πατριάρχη είναι πυκνό. Η φετινή είναι η 7η κατά σειρά Ναυτική εβδομάδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» σε συνδιοργάνωση με  την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και σε άλλους χώρους από την Παρασκευή 23 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023. 

Τιμώμενη Μεσογειακή περιοχή θα είναι η νήσος Ίμβρος.

Την ιστορική, ταπεινή και μαρτυρική Ίμβρο, ένα νησί σαν κουκίδα στο Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο, που πραγματικά μας γεμίζει χαρά και συγκίνηση, αφού αυτό το ταπεινό μέρος, δώρισε στην Ορθόδοξη Εκκλησία τη μεγάλη, σύγχρονη εκκλησιαστική μορφή, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Από την ακριτική αυτήν περιοχή θα φιλοξενήσουμε ένα φωτογραφικό πανόραμα της φωτογραφικής ομάδας «ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΕΤΖΗΣ», Πανελληνίους Συλλόγους Ιμβρίων, άλλους φορείς και καλλιτεχνικά συγκροτήματα.

Συμμετέχουν και πάλι ναυταθλητικοί, πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς που τα περασμένα χρόνια πλαισίωναν τους διοργανωτές, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες πολιτών, παρευρέθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος, υπουργοί, πολιτικοί παράγοντες, κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών.     

Στο πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας αναφέρθηκε αναλυτικά το μέλος της Μαγνήτων Κιβωτός, Νίκος Τσούκας.

Το πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος