Τηλεδιάσκεψη του Κ. Μαραβέγια με τον υφ. Παιδείας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Το μείζον θέμα διασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φυσικοθεραπευτών κυριάρχησε στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο.

Οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα δικαιώματα των αποφοίτων των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης, όπως αυτά διαμορφώνονται μετά την αναγνώρισή τους. Ζήτησαν να υπάρξουν όροι καθώς και αξιολόγηση από ειδικούς και επιτροπές στα προγράμματα σπουδών και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους. Επίσης, πρότειναν τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων φυσικοθεραπείας με τα νοσοκομεία για την πρακτική εξάσκηση, ενώ έθεσαν και το θέμα προσαρμογής της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τη μετάβαση από ΤΕ σε ΠΕ, σε σχέση με τους διορισμούς στο δημόσιο.

Τηλεδιάσκεψη του Κ. Μαραβέγια με τον υφ. Παιδείας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι εντός του Ιουνίου θα τεθεί σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο δίνοντας χώρο για περαιτέρω συζήτηση και αποκατάσταση τυχόν αδικιών σε αυτά τα θέματα. Σχετικά με τον ΔΟΑΤΑΠ ανέφερε ότι θα αναμορφωθεί ο ρόλος του, ώστε να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά εργασιακά και ακαδημαϊκά δικαιώματα. Τέλος, σημείωσε ότι η κοινοτική οδηγία του 2001 δίνει την δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες να εργαστούν σε χώρες της Ε.Ε. και ως εκ τούτου οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά.

Ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε τη στήριξή του στις διεκδικήσεις του κλάδου και οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για περαιτέρω συζήτηση κατά τη διάρκεια διαβούλευσης του νομοσχεδίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος