Τι γίνεται στον παλιό ΧΑΔΑ της Σκιάθου; Καταγγελίες ΛΑΣ και απαντήσεις δήμου

Τραγική χαρακτηρίζει η ΛΑΣ Σκιάθου, την κατάσταση που επικρατεί στο παλιό ΧΥΤΑ, αφού όπως αναφέρει “υπάρχουν συσσωρευμένα σκουπίδια» ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα βάζουν φωτιά και τα καίνε και μετά σκεπάζονται με χώματα από τα οχήματα του δήμου, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας επισήμανε ότι ο χώρος του παλιού ΧΑΔΑ χρησιμοποιείται από το δήμο ως πράσινο σημείο και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται ακόμη και μετά τη δημιουργία στο χώρο της μονάδας βιοαποβλήτων. Σε ότι αφορά τα ογκώδη αντικείμενα ανέφερε ότι για την ώρα εκεί τα πηγαίνει ο δήμος και τα αποσυναρμολογούν οι υπάλληλοι καθαριότητας πριν πάνε στο ΧΥΤΑ.

Τι γίνεται στον παλιό ΧΑΔΑ της Σκιάθου; Καταγγελίες ΛΑΣ και απαντήσεις δήμου

Ο κ. Τζούμας επέκρινε την αντιπολίτευση η οποία όπως λέει, δεν φροντίζει να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει. «Αναλαμβάνοντας τα ηνία του δήμου, βρήκαμε έναν ΧΥΤΑ που δεν είχε καλή διαχείριση. Στις 2/8 /2019 είχε πάρει φωτιά λίγο πριν αναλάβουμε. Επιπλέον στο χώρο βρήκαμε έναν κρατήρα με 8000 στρώματα ύπνου από ανακαινίσεις και  πλέον σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Κοζάνης θα τα απομακρύνουμε. Επιπλέον το χώρο διαχειριζόταν εργολάβος που λάμβανε 200.000 ευρώ το χρόνο και εμείς το λειτουργούμε με έναν υπάλληλο καθαριότητας που θάβει τα σκουπίδια. Επίσης έχουμε συνεργασία με χωματουργικές εταιρείες και οδηγούμε στο ΧΥΤΑ όλα τα χώματα από εργασίες που γίνονται στο νησί.

Τι γίνεται στον παλιό ΧΑΔΑ της Σκιάθου; Καταγγελίες ΛΑΣ και απαντήσεις δήμου

Επιπλέον επιλεγήκαμε μεταξύ των νησιωτικών δήμων, εμείς και άλλοι δύο για να εφαρμοστεί ένα πρότυπο σχέδιο ανακύκλωσης. Επιπλέον εκτός από τη μονάδα  βιοαποβλήτων και το πράσινο σημείο στον παλιό ΧΑΔΑ, δρομολογούμε την αγορά ενός πράσινου σημείου Και πριν ένα μήνα αναθέσαμε σε μελετητικό γραφείο μελέτη για την επέκταση  του ΧΥΤΑ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  δημοσίων επενδύσεωνκαι μέσα στο 2022 θα είναι έτοιμη για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου.  Όλα αυτά είναι γνωστά αλλά δυστυχώς οι αντιπολιτεύσεις δεν φροντίζουν να ενημερώνονται» τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος