Τι απαντά η 5η ΥΠΕ για την μη κάλυψη βάρδιας πληρωμάτων ασθενοφόρων στην Μαγνησία

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη «μη κάλυψη βάρδιας» πληρωμάτων ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας του Ν. Μαγνησίας και στο ότι η 5η ΥΠΕ «έχει γυρίσει την πλάτη στη Μαγνησία», εκδόθηκε από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ η εξής ανακοίνωση:

«Μετά τα από 10.07.2021 και 12.07 2021 ηλεκτρονικά μηνύματα, καθώς και το αριθμ. πρωτ. 77123/17.09.2021 έγγραφο του διοικητή της 5ης ΥΠΕ προς τα Κέντρα Υγείας αρμοδιότητάς μας και προς τα παραρτήματα ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας δίνονται σαφείς οδηγίες ως προς τη σύνταξη προγραμμάτων οδηγών, πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω οδηγίες τα προγράμματα καταρτίζονται από τα παραρτήματα και τους τομείς του ΕΚΑΒ στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η επιχειρησιακή λειτουργία των ασθενοφόρων αυτών, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Κέντρων Υγείας για την καλύτερη διαχείριση των εκτάκτων περιστατικών. Όσον αφορά στα τελευταία περιστατικά που έχρηζαν διακομιδής αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα ιατρική φροντίδα και εκλήθη το ΕΚΑΒ το οποίο άμεσα ανταποκρίθηκε για τη διακομιδή του ασθενούς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος