Θεσσαλία: Αγωνία των εμπόρων για τις εξελίξεις στην οικονομία και επιχειρηματικότητα

Συνεδρίασε στην Ελασσόνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας από κοινού με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας και τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων του Ν. Λάρισας.

Για μία ακόμη φορά εκφράστηκε η έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου για τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα.

Θεσσαλία: Αγωνία των εμπόρων για τις εξελίξεις στην οικονομία και επιχειρηματικότητα

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής που πλήττει ολόκληρο τον κοινωνικό και τον επιχειρηματικό ιστό της χώρας.

Όπως αναφέρουν: “Η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται ραγδαία με συνέπεια τη συνεχόμενη πτώση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων. Οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση.  Καταναλωτές και έμποροι βιώνουν ταυτόχρονα μία πρωτόγνωρη καθίζηση ρευστότητας και ψυχολογίας”.

Κοινή διαπίστωση είναι πως “τα μέτρα που έχει έως τώρα λάβει η κυβέρνηση για την επιδότηση των μεγάλων αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν είναι ικανά από μόνα τους να στηρίξουν μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων”.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία δηλώνει την ενεργή παρουσία της  και προτρέπει στα μέλη της – Εμπορικούς Συλλόγους Θεσσαλίας  να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου 2022, με τη μορφή που θα αποφασίσουν κατά τόπους οι ίδιοι οι Σύλλογοι.

Θεσσαλία: Αγωνία των εμπόρων για τις εξελίξεις στην οικονομία και επιχειρηματικότητα

Επίσης στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ελασσόνας κος Γάτσας με τον οποίο συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»  για την πόλη της Ελασσόνας καθώς και για τις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας που συμμετέχουν στη δράση.

Επιβεβαιώθηκε ότι τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που αποσκοπεί στην ενίσχυση και τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στην αναβάθμιση της “εμπορικής γειτονιάς” μέσα από μια μεγάλη γκάμα παρεμβάσεων με στόχο τη διευκόλυνση και την παροχή επιλογών στους καταναλωτές.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος