Θεματικό πάρκο Πινόκιο στην πλατεία Πανεπιστημίου

Ο κύκλος γιορτινών εκδηλώσεων με τίτλο «Ο Βόλος μας Μαγεύει» πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη.

Βασικά σημεία της προσπάθειας αποτελούν ο εντυπωσιακός φωτισμός του εμπορικού κέντρου του Βόλου, η λειτουργία του φαντασμαγορικού Χριστουγεννιάτικου Χωριού και του Παγοδρομίου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου για παιδιά που δημιουργείται κάθε χρόνο με τη σφραγίδα της HELEXPO, η φωτισμένη «Αργώ» – σύμβολο της πόλης στο κέντρο της παραλίας του Βόλου, οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, τα δρώμενα στο εμπορικό κέντρο και οι 100 και πλέον καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες,  που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του 40ήμερου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις δημοτικές ενότητες του Βόλου.

Σε κάθε δράση του Δήμου Βόλου και κυρίως αυτές που απευθύνονται σε παιδιά, τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ακολουθούνται πιστά τα όσα ορίζονται στο σύνολο της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά την πανδημία.

Από   την 1η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2022, ο Δήμος Βόλου σας καλεί σε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη μαγεία του παραμυθιού και σας χαρίζει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε τον φανταστικό κόσμο του «Πινόκιο».

Ένα αγαπημένος ήρωας και μια μεγάλη συνεργασία

Στην γειτονική Ιταλία ο συγγραφέας Κάρλο Κολόντι και ο Πινόκιο έχουν μυθικές διαστάσεις. Ο Δήμος Βόλου πέτυχε όμως μια μεγάλη συνεργασία αφού προχώρησε σε συμφωνία που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, για την «παρουσία» του αυθεντικού Πινόκιο φέτος τα Χριστούγεννα στο Βόλο

Για πρώτη φορά Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα εντάσσει σε βασικό κόνσεπτ έναν ήρωα που αποτελεί παγκόσμιο brand και μάλιστα σε επίσημη συνεργασία με το ίδρυμα του συγγραφέα «Fondazione Nazionale Carlo Collodi»  που θα δώσει και την ευρωπαϊκή διάσταση στη γιορτή.

Έχει προσκληθεί μάλιστα από τον Δήμο Βόλου, επίσημη αντιπροσωπεία του ιταλικού ιδρύματος με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Dr. Pier Francesco Bernacchi, να παραβρεθούν στην πόλη του Βόλου και να παρακολουθήσουν από κοντά την φαντασμαγορική γιορτη.

Ο Πινόκιο, ο Τζεπέτο, ο γρύλος και οι γαλάζια νεράιδα, γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων, και συνυπάρχουν με τον άγιο Βασίλη και τους σκανδαλιάρηδες βοηθούς του, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.

Η πλατεία Πανεπιστημίου πέρα από όλες τις άλλες εκπλήξεις, φέτος θα μεταμορφωθεί ως ένας μικρόκοσμος των περιπετειών του Πινόκιο. Οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη χώρα και θα ζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της μέσα από εμπειρίες.

Σε αρκετά σημεία ακόμα σημεία του χριστουγεννιάτικου πάρκου θα υπάρχουν  αναπαραστάσεις του παραμυθιού. Μερικές κορυφαίες στιγμές είναι, αρχικά η δημιουργία του Πινόκιο στο εργαστήρι του Τσεπέτο, η επίσκεψη στην εντυπωσιακότατη «Χώρα της Χαράς» και οι μέρες που έζησε μέσα στην κοιλιά της μεγάλης φάλαινας.

Θεματικό πάρκο Πινόκιο στην πλατεία Πανεπιστημίου
Κάτοψη του πάρκου

Θεματικό πάρκο Πινόκιο στην πλατεία Πανεπιστημίου

Ένας Πινόκιο για όλα τα παιδιά!!!

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του πάρκου θα διοργανωθούν ξεναγήσεις για τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον παραμυθένιο κόσμο του πάρκου όλα τα παιδιά που διαμένουν στην πόλη του Βόλου ή θα επιλέξουν να την επισκεφθούν. Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ξεναγήσεων θα χαρίζεται στα παιδιά ως αναμνηστικό δώρο το βιβλίο  «Πινόκιο» του Carlo Scataglini.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος