Θ. Καμένου: Έντονος προβληματισμός για την κρουαζιέρα

Την έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού στο θέμα της κρουαζιέρας επισημαίνει η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμένου, με τελευταίο παράδειγμα την μη παρουσία του Βόλου στην Ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας, η οποία πραγματοποιήθηκε από 27 έως 30 Μαρτίου 2023, στο Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο η μεγαλύτερη στο θαλάσσιο τουρισμό και στην κρουαζιέρα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η κ. Καμένου, “είχαμε συζητήσει με την Περιφέρεια Θεσσαλιας να καλύψει τα έξοδα του περιπτέρου και φυσικά να υποβάλλει εκείνη το σχετικό αίτημα συμμετοχής, τελικά μας ενημέρωσαν τελευταία στιγμή ότι δεν έκαναν αίτηση, και εμείς δεν είχαμε το χρόνο ως Επιμελητήριο να υποβάλλουμε αίτηση και να συμμετέχουμε. Καλά που δεν είχαμε αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια. Είχαμε όμως ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με εταιρείες του χώρου“.

Επισήμανε ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των κρουαζιεροπλοίων που θα προσεγγίσουν το 2023 το λιμάνι του Βόλου, μετά βίας φθάνουν τα 39 καθώς χάθηκαν και δύο σειρές πλοίων που οι εταιρείες που τα ναυλώνουν δεν τα αντικατέστησαν. “Είμαστε πιο χαμηλά σε αριθμό σε σχέση με πέρυσι, ενώ βλέποντας και τον προγραμματισμό για το 2024 βλέπω κάποιες νέες εταιρίες στο χώρο, αλλά θέλει δουλειά. Δεν είμαι ευχαριστημένη. Με ευχολόγια, φωτογραφίες και δελτία τύπου δεν γίνεσαι προορισμός κρουαζιέρας“.

Σε ό,τι αφορά sτον Οργανισμό Λιμένος Βόλου η κ. Καμένου τόνισε ότι ο Οργανισμός πλέον έχει δώσει προτεραιότητα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και δεν ασχολείται ιδιαίτερα. “Φανταστείτε ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε τα Posidonia 2023 στη Θεσσαλονίκη και εκεί θα είναι ο ΟΛΒ σε ένα κοινό περίπτερο με τα άλλα λιμάνια και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ένα δικό της περίπτερο. Το Επιμελητήριο δεν το κάλεσε κανείς, Θα μου πεις γιατί να μην πάμε μόνοι μας… Έχουμε ευθύνες κι εμείς που εφησυχάσαμε ότι κάποιος ασχολείται πλέον με το θέμα. Τέλος θα λειτουργήσουμε πλέον διαφορετικά και με τα δικά μας οικονομικά μέσα ως Επιμελητήριο για να προσελκύσουμε περισσότερο κοινό κρουαζιέρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος