Θ. Διαμαντένιας: Θα παραιτηθώ αν τιμωρηθώ έστω και με μία ημέρα αργίας

“Εάν τιμωρηθώ έστω και με μία ημέρα αργίας, θα παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος” δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Βόλος-Έξυπνη Πόλη”, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, Θεολόγος Διαμαντένιας. Αφορμή η κλήση του στο πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και η απολογία του υπό μορφή υπομνήματος, για το θέμα της απουσίας του από το δημοτικό συμβούλιο για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι τότε 12 δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων με κοινή ανακοίνωσή τους στην οποία καταδίκαζαν τα επεισόδια σε βάρος τους και τις προσβλητικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής, απείχαν από τα δημοτικά συμβούλια,  ενώ ο κ. Διαμαντένιας αν και συμφωνούσε μαζί τους, είχε διαχωρίσει τη θέση του τονίζοντας  ότι θα έπρεπε να είναι παρόντες, λόγω και της προεκλογικής περιόδου. 

Τελικά στο πειθαρχικό κλήθηκαν οι κ.κ. Ι. Αποστολάκης και Θ Διαμαντένιας. “Απέστειλα αναλυτικό υπόμνημα στο πειθαρχικό που αποτελούνταν από τρεις δικαστικούς έναν αιρετό και έναν διοικητικό της Αποκεντρωμένης, εξηγώντας τα γεγονότα και την αδυναμία μου να παραστώ λόγω και ενός αυτοάνοσου που με ταλαιπωρούσε και με ταλαιπωρεί. Πέραν αυτούς όμως η δικαιοσύνη εθελοτυφλεί ή δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στο Βόλο. Πληροφορήθηκα ότι το Πειθαρχικό κινήθηκε τελείως τυπικά στην εξέταση των δύο περιπτώσεων, μόνο τι προβλέπει το καταστατικό. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να είσαι επαγγελματίας και οικογενειάρχης και να ανέχεσαι όλες αυτές τις προσβολές και να μην αντιδράς. Η κοινωνία του Βόλου μοιάζει να τα ανέχεται όλα για να είναι ήρεμη και από ό,τι φαίνεται αυτό θα συνεχίσει να κάνει”, επισήμανε ο κ. Διαμαντένιας.

Όπως έγινε γνωστό ο Ιάσονας Αποστολάκης που ήταν ένας από τους υπογράφοντες της προναφερόμενης επιστολής και σήμερα επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο”, που παρουσιάστηκε ενώπιον του Πειθαρχικού της Αποκεντρωμένης, παραθέτοντας βίντεο αλλά και στοιχεία της συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, τέθηκε σε ολιγοήμερη αργία με απόφαση του οργάνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος