Τελευταίες παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου «Το Δηλητήριο»

Τελευταίες παραστάσεις της νέας παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου «Το Δηλητήριο», του πολυβραβευμένου Ισπανού συγγραφέα Ροντόλφ Σιρέρα στο Θέατρο «Παλαιάς Ηλεκτρικής» στις ακόλουθες ημερομηνίες: 13,14 και 15/5/2022.

Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:15.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ η υπόθεση του οποίου  λαμβάνει χώρα στην προεπαναστατική Γαλλία, σε μια εποχή αναβρασμού κι έντονων κοινωνικών ζυμώσεων. Ένας Μαρκήσιος προσκαλεί στην έπαυλή του έναν διάσημο ηθοποιό και με κινητήριο μοχλό την ίδια την θεατρική διαδικασία, ξεδιπλώνεται ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων κι αναμετρήσεων, αλήθειας και ψέματος, ζωής και θανάτου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου  Βόλου, Γρηγόρης Γαλάτης,  σκηνοθέτης του έργου, αναφέρει σχετικά: «Αυτό το εντυπωσιακής πλοκής έργο ανιχνεύει όρια, θεατρικά, κοινωνικά, αισθητικά, υπαρξιακά. Αναρωτιέται για τη φύση και την ουσία της θεατρικής πράξης. Τα ασαφή όρια πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, αναδύουν την γοητεία της ρευστής αλήθειας του θεάτρου. Στην προσέγγιση που επιχειρήσαμε, θελήσαμε να ξεφύγουμε από την ανάγκη πιστής χρονικής και σκηνικής αναπαράστασης, δίνοντας μια αίσθηση διαχρονικότητας και δημιουργώντας έναν «θεατρικό βωμό» για το τελετουργικό μιας «θυσίας». «Το Δηλητήριο» είναι ένα έργο απλό αλλά και βαθύ, όπως όλα τα σημαντικά πράγματα.»

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Πετρόπουλου, η  σκηνοθεσία    του Γρηγόρη Γαλάτη, τα σκηνικά του Αλέξη Ψυχούλη, η μουσική του Ηλία Χαντζόγλου, τα κοστούμια της Δήμητρας Αγορά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνος Δημητρακάκης και Γρηγόρης Γαλάτης.

Η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2022 μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Βόλου και Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Εισιτήρια  προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου της «Παλαιάς Ηλεκτρικής» μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Πληροφορίες: 2421082870 και 2421027441.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος