ΤΕΕ Μαγνησίας: Να δοθεί παράταση στην εξυπηρέτηση μικρών δήμων από μεγαλύτερους

Την παράταση εξυπηρέτησης μικρών Δήμων από μεγαλύτερους που διαθέτουν Υπηρεσίες Δόμησης, ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κεντρικού ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, ζητώντας να παρέμβει στο υπουργείο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την εγκύκλιο 215, σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 376 του ν.4700/2020 με το άρθρο 21 του ν.4915/2022 (Α’63), μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 υπήρξε παρεχόμενη διοικητική υποστήριξη για τις οριζόμενες στην περ. α’ της παρ.1 του άρθρου 95 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους δήμους, όπως προβλέπεται στις παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 95 του ν. 3852/2010. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι οι δήμοι στους οποίους δεν λειτουργούσαν ΥΔΟΜ, μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μέσω των μεγάλων δήμων του νομού, όπου λειτουργούσαν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ωστόσο μετά την παρέλευση της ως άνω ημερομηνίας, δηλαδή τις 31/5/2022, εκατοντάδες μικροί δήμοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται μετέωροι, καθώς πολλοί από τους ΟΤΑ δεν έχουν προβλέψει τη δημιουργία και λειτουργία ΥΔΟΜ με ότι αυτό συνεπάγεται (προσλήψεις μηχανικών, υλικοτεχνική υποδομή κ.λπ.)
«Ως ΤΕΕ Μαγνησίας έχουμε ενημερώσει τους βουλευτές του νομού, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει και ήδη έχουμε τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι θα δοθεί παράταση», αναφέρει το ΤΕΕ Μαγνησίας που ζητά από τον Στασινό την άμεση παρέμβασή του στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα για παράταση, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, καθώς υπάρχει πλήρη αδυναμία έκδοσης αδειών δόμησης στους προαναφερόμενους ΟΤΑ.

ΤΕΕ Μαγνησίας: Να δοθεί παράταση στην εξυπηρέτηση μικρών δήμων από μεγαλύτερους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος