ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ: Έκθεση για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του καλλιτέχνη Δ. Γιολδάση

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της παρέμβασης επιλέγει  να αναδείξει και να εμβαθύνει πλευρές του λαϊκού πολιτισμού και να φέρει στοιχεία του πιο κοντά στον εργαζόμενο, στον αγρότη, στον αυτοαπασχολούμενο, στη γυναίκα, στο μαθητή, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ κ. Μπεκιάρη, παρουσία του μέλους της ΤΕ κ. Χαλάτση και του μέλους του ΚΚΕ κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι και δωρητής έργων του Δημήτρη Γιολδάση. 

Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του κομμουνιστή εικαστικού καλλιτέχνη Δημήτρη Γιολδάση (6-2-1993), η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ έχει ανακηρύξει το έτος 2023 έτος ΓΙΟΛΔΑΣΗ για να τιμήσει τη διαχρονική προσφορά του.

Σ αυτά τα πλαίσια οργανώνει έκθεση έργων του, σκίτσων, φωτογραφικού υλικού και προσωπικών αντικειμένων στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας από το Σάββατο 11 του Φλεβάρη μέχρι την Τετάρτη 22 του Φλεβάρη 2023 και σε ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης (Δευτέρα-Παρασκευή  8:00-14:00).

Το σύνολο σχεδόν των έργων που εκτίθενται προέρχεται από ιδιωτικές συλλογές συμπολιτών μας που ευγενικά παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες της έκθεσης και τους ευχαριστούμε πολύ.

Το φωτογραφικό υλικό είναι μέρος ενός τεράστιου όγκου φωτογραφιών ποικίλης θεματολογίας από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη. Είναι γνωστό πως ο  ίδιος ο καλλιτέχνης  είχε μεγάλο πάθος με τη φωτογραφία και τα έργα  του τα αποτύπωνε πρώτα στο φιλμ. Φωτογράφιζε αστικά και αγροτικά τοπία, πρόσωπα, δραστηριότητες. Στη συνέχεια σχεδίαζε αντίστοιχα σκίτσα. Στην έκθεση εκτίθεται ένας μικρός αντιπροσωπευτικός αριθμός τους.

Σε ξεχωριστό σημείο εκτίθεται ένα αξιόλογο αρχειακό υλικό, βραβεία,  υλικά που  τεκμηριώνουν την καλλιτεχνική του διαδρομή καθώς και προσωπικά του είδη (φωτογραφικές μηχανές, φωτόμετρο κλπ).

Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν το Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 6μμ θα μιλήσει η εικαστικός Εύα Μελά, μέλος του τμήματος πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν ορισμένες παρεμβάσεις και θα υπάρξει μουσική παρέμβαση από την κ Γιώτα Καραγιάννη, καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας

Στην έκθεση μπορούν να γίνουν ομαδικές επισκέψεις ή επισκέψεις σχολείων κατόπιν επικοινωνίας με τα τηλέφωνα:2441076080 και 24410 79937.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος