Τα Λαλάρια της Σκιάθου μεταξύ των επικίνδυνων για κατολίσθηση παραλιών

“Σήμα κινδύνου” για επικίνδυνες κατολισθήσεις σε τουριστικές περιοχές της χώρας εκπέμπουν οι ειδικοί, με αφορμή την τραγωδία στην Κρήτη.

Στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες παραλίες περιλαμβάνονται τα Λαλάρια της Σκιάθου, όπου μεταξύ άλλων φέτος στις 24 Ιουλίου υπήρξε μεγάλη κατολίσθηση, χωρίς ευτυχώς θύματα.

Στην εν λόγω πανέμορφη παραλία του νησιού του Παπαδιαμάντη, που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες, οι γεωλόγοι συστήνουν προσοχή, διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατολισθητικών φαινομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή, από την επόμενη κιόλας τουριστική περίοδο, ένα πιλοτικό σχέδιο, με βάση το οποίο θα εκτιμηθεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων στις πιο εμβληματικές παραλίες της χώρας και το οποίο θα οδηγήσει στην εφαρμογή μέτρων προστασίας, όπου χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται, ότι στα Λαλάρια, σημειώθηκε κατολίσθηση τις βραδυνές ώρες της Κυριακής 24 Ιουλίου. Ο Δήμος Σκιάθου απευθύνθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η οποία με την σειρά της ενεργοποίησε το μνημόνιο, που έχει συνάψει με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτοψία και να εκτιμηθεί το φαινόμενο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος