Μια βραδιά γεμάτη ρομαντισμό, νοσταλγία και υψηλή αισθητική υπόσχεται η μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Αττίκ, που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου». Με τίτλο «Της μιας δραχμής… τα γιασεμιά!!», η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών και το Δίκτυο «Περραιβία».
Η παράσταση τιμά τον Κλέωνα Τριανταφύλλου – γνωστό ως Αττίκ – έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού του Μεσοπολέμου, 140 χρόνια μετά τη γέννησή του. Με σπουδές στο Παρίσι και επιρροές από τα ευρωπαϊκά σαλόνια, ο Αττίκ έφερε στην Ελλάδα μια νέα μουσική ευαισθησία, παντρεύοντας την ποίηση με τον ρομαντισμό και τη θεατρικότητα. Δημιουργός της θρυλικής «Μάντρας», χάρισε διαχρονικά τραγούδια όπως «Ζητάτε να σας πω», «Μαραμένα τα γιούλια» και «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά».
Τη μουσική διεύθυνση έχει ο μαέστρος Γιώργος Τσιλιμπάρης, ενώ ερμηνεύουν η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου και ο τενόρος Ανδρέας Καραούλης, με τη συνοδεία εξαίρετων μουσικών και του φωνητικού συνόλου «Voice & Voices». Συμμετέχει επίσης το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με χορογραφίες εμπνευσμένες από την ατμόσφαιρα της εποχής.
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας www.ticketservices.gr
και στο κατάστημα Κεχαΐδης (Κουταρέλια 29, τηλ. 24210 37891).
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΤ Βόλου και η TRT, ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον πρόεδρο του Δικτύου «Περραιβία», Κώστα Σκριάπα (τηλ. 6974 881944).
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος