Τα αρωματικά φυτά στην Καινή Διαθήκη

Oμιλία του γεωπόνου Δρ. Ιωάννη Ρούμπου, με θέμα: «Τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά στην Καινή Διαθήκη” θα πραγματοποιηθεί στη Χριστιανική Στέγη Βόλου «Απόστολος Παύλος» (28ης Οκτωβρίου 98 – Κ. Καρτάλη) την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2025, και ώρα 7 μ.μ.. Είναι η τελευταία από τις μηνιαίες ομιλίες που έγιναν και τη χρονιά αυτή, η οποία θα διανθιστεί με εικόνες φωτεινών προβολών, για την καλύτερη ενημέρωση των ακροατών, σχετικά με τις ποικιλίες των αρωματικών αυτών φυτών.

Η Καινή Διαθήκη πέραν από τον τεράστιο πνευματικό της πλούτο, παρέχει πληροφορίες από τις συνήθειες στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου την εποχή του Χριστού. Η έρευνα επικεντρώθηκε στη χλωρίδα και την πανίδα, που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 130 αναφορές σε 19 είδη φυτών και 204 αναφορές σε 25 είδη ζώων. Η ομιλία θα περιορισθεί μόνο στις 14 αναφορές που αφορούν στα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά.

Ο Ιωάννης Ρούμπος έλαβε το πτυχίο της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  με υποτροφία του ΙΚΥ (1965-1970) και το διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Βόννης με υποτροφία της Γερμανικής Κυβέρνησης (1975-1978). Εργάσθηκε στο Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως ακαδημαϊκός δάσκαλος (1971-1980) και στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Βόλου, ως ερευνητής και Διευθυντής (1980-2007). Συμμετείχε ενεργά σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσίευσε 220  ερευνητικές εργασίες. Συμμετείχε στη συγγραφή 9 επιστημονικών βιβλίων στην αγγλική γλώσσα και έγραψε ο ίδιος 5 βιβλία στην ελληνική. Τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος