Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων του Βελεστίνου στηρίζει ο Κ. Μαραβέγιας

Κοντά στους κτηνοτρόφους της περιοχής Βελεστίνου βρέθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για τα προβλήματα που τους απασχολούν και να συμβάλει στη διεκδίκηση λύσεων.

Ο κ. Μαραβέγιας διαβεβαίωσε καταρχάς τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων ότι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι ο ίδιος έχει ήδη ασκήσει σειρά παρεμβάσεων και θα εντείνει περαιτέρω την κοινοβουλευτική του δράση, με σκοπό τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας και τη λήψη μέτρων προστασίας των διατροφικών προϊόντων.

Οι κτηνοτρόφοι ευχαρίστησαν τον βουλευτή για το ενδιαφέρον του και ζήτησαν πρωτίστως την παρέμβασή του, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος «λουκέτου» στο κτηνιατρείο της περιοχής, λόγω συνταξιοδότησης του μοναδικού κτηνιάτρου που υπηρετεί σε αυτό. Ένα άλλο θέμα που έθεσαν ήταν η αύξηση του κόστους αγοράς των ζωοτροφών, που έχει ως συνέπεια τη μείωση του ήδη χαμηλού εισοδήματός τους. Επιπλέον, ανέφεραν ότι, πέραν της αύξησης του κόστους των ζωοτροφών, οι κτηνοτρόφοι που ασχολούνται με την μετακινούμενη κτηνοτροφία αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μαραβέγιας άκουσε με προσοχή τα ζητήματα, που έθεσαν οι κτηνοτρόφοι του Βελεστίνου και δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για την επίλυσή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μείωση του Φ.Π.Α. στις ζωοτροφές, μέτρο το οποίο περιλαμβανόταν στο πακέτο στήριξης των αγροτών, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση ότι η μείωση ψηφίστηκε και ισχύει ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος