Συστάσεις Αγοραστού – Φαλάρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών

Έκκληση προς τους πολίτες να καθαρίζουν τα οικόπεδα ιδιοκτησίας τους εντός του αστικού ιστού και προς τους αγρότες να αποφεύγουν εργασίες, όπως καύση κλαδεμάτων και καλαμιών σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους, απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Ευάγγελος Φαλάρας, σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα (12/07/2021), μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης  εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και την αποτελεσματική της επέμβαση στις 810 πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί από  την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα  στη Θεσσαλία και ζήτησε απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου και επιτάχυνση διαδικασιών ώστε να έρθουν γρήγορα τα νέα Πυροσβεστικά Οχήματα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με πόρους του ΕΣΠΑ, για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στη Θεσσαλία.

Ο Ευάγγελος Φαλάρας, δήλωσε πως τα νούμερα δείχνουν ότι έχουμε φτάσει στο 70% του αριθμού πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν πέρυσι και πως τα καμένα στρέμματα αναλογικά με πέρυσι είναι λίγο περισσότερα. Ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί επισημαίνοντας τρία σημεία στα οποία πρέπει να δώσουν σημασία:

– Να περιορίσουν όλες εκείνες τις δραστηριότητες που προκαλούν έναρξη πυρκαγιάς.

-Να περιορίσουν την καύσιμη ύλη στο χώρο τους, ειδικά στα εξοχικά και στα οικόπεδα.

-κάθε πολίτης χρειάζεται να έχει ένα μέσο πρόχειρο, ώστε να αντιμετωπίζεται η φωτιά στην έναρξή της. Ένα λάστιχο, ένας πυροσβεστήρας ή ένας άλλος μηχανισμός είναι πολύ χρήσιμα, ώστε να προλάβουμε τη φωτιά στην έναρξη της και να μην εξαπλωθεί.

Σε σχέση με τον εξοπλισμό, προχωρά, όπως ανέφερε, η διαδικασία για την υπογραφή  σύμβασης  προκειμένου να παραδοθούν οχτώ Πυροσβεστικά Οχήματα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος