Τριαντόπουλος: καταθέτουμε προτάσεις ώστε να αποζημιωθεί δίκαια το φυτικό κεφάλαιο που επλήγη από τον Daniel¨”
Σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025 στην έδρα της ΕΒΟΛ, με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Τριαντόπουλου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αποζημιώσεις του φυτικού κεφαλαίου που επλήγη από τη θεομηνία Daniel.
Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Ιωάννης Κολάτος, ο Πρόεδρος της ΕΒΟΛ Στέφανος Διακουμής, ο Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου & Βορείων Σποράδων Θωμάς Δάμτσας, ο Πρόεδρος Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου Ιωάννης Κίτσιος, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρης Τσιούρης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Στεφανοβικείου Μανώλης Ντάγγαλος, εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων και αγρότες από Ριζόμυλο, Σέσκλο και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε ότι, σε συνέχεια των αιτημάτων που οι ίδιοι οι αγρότες και συνεταιριστικές διεκδικούνε, ο ίδιος και άλλοι βουλευτές κατέθεσαν μια ολοκληρωμένη πρόταση στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Κλιματικής Κρίσης πρόταση με δύο βασικά σημεία:
- Εμπροσθοβαρείς αποζημιώσεις στο 100% του ποσού, μετά τους ελέγχους του ΕΛΓΑ, αντί για προκαταβολές.
- Διεύρυνση των επιτρεπόμενων καλλιεργειών ώστε οι αγρότες να μπορούν να επιλέξουν παραγωγές με πιο άμεσο εισόδημα και όχι αποκλειστικά πολυετείς καλλιέργειες.
Επισημάνθηκε επίσης ότι σε πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες οι ζημιές εμφανίζονται σε δεύτερο χρόνο, γεγονός που απαιτεί επιστημονική ανάλυση από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και νέους ελέγχους από τον ΕΛΓΑ.
Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε: «Σε στενή συνεργασία με τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς καταθέτουμε προτάσεις ώστε να αποζημιωθεί δίκαια το φυτικό κεφάλαιο που επλήγη από τον Daniel και να δοθεί στους παραγωγούς η δυνατότητα να ξανασταθούν στα πόδια τους. Συνεχίζουμε σε συνεργασία με όλους για το καλό του τόπου μας»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος