Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας με τον Χρ. Τριαντόπουλο για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Μετά από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέας Κολυνδρίνη, και την άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη  συνάντηση εργασίας για την κακοκαιρία «Barbara» που τις τελευταίες ημέρες πλήττει το Ν. Μαγνησίας και τις Σποράδες. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και οι Προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Μ.Σ. και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η Αντιπεριφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την παρουσία του και την άμεση ανταπόκρισή του σε κάθε ανάγκη που προκύπτει στη Μαγνησία, εξέθεσε τα δεδομένα που επικρατούν κάθε χρόνο στο Νομό και την ετήσια προετοιμασία που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, την αδιάκοπη παρέμβαση 100 και πλέον μηχανημάτων επί 24ώρου βάσεως τις τελευταίες έξι ημέρες, την προμήθεια και ρίψη των απαραίτητων ποσοτήτων άλατος, καθώς επίσης και το διαθέσιμο προσωπικό που βρέθηκε επί πολλές ώρες τις τελευταίες ημέρες στα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση συνεχάρη την Αντιπεριφερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την άριστη αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου και για την εργατικότητα που επέδειξαν από την αρχή της κακοκαιρίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Νομός Μαγνησίας λειτουργεί υποδειγματικά στην αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων φαινομένων τα τελευταία χρόνια και αποτελεί  case study για τους μελετητές και τους λοιπούς Νομούς της χώρας, ως προς την αντιμετώπιση, την προετοιμασία και την άμεση ανταπόκριση στα δεδομένα που διαμορφώνονται, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση του Ιανού, όπου ταχύτατα και επιτυχημένα πρώτα στη Μαγνησία ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναφορικά με την κακοκαιρία «Barbara» η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις ζημιές που υπέστη το οδικό δίκτυο από την ποσότητα του χιονιού, την αναγκαία ρίψη άλατος και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες.  Προς το σκοπό αυτό οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα συντάξουν τα σχετικά Τεχνικά Δελτία και την προσεχή Δευτέρα θα σταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε σχετικά με την  ικανοποίηση των αιτημάτων που έθεσε η Αντιπεριφερειάρχης και αιτήθηκε την άμεση αποστολή των Τεχνικών Δελτίων προκειμένου να επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες κλιμάκιο μηχανικών εμπειρογνωμόνων για την εκτίμηση, καταγραφή και εν συνεχεία την αποκατάσταση των ζημιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος