ΣΥΡΙΖΑ: Απελπιστική κατάσταση στο ΓΝ Βόλου – Ανεπαρκείς οι εξαγγελίες της Μ. Γκάγκα

Σε κοινή ανακοίνωση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνήσια, Κ. Παπανάτσιου και Μ. Μεϊκόπουλος, καθώς και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου είναι απελπιστική, λόγω και “των ιδεοληψιών της κυβέρνησης”, ενώ κρίνουν “παντελώς ανεπαρκή” τα όσα εξήγγειλε από το Βόλο η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες ξαναζούμε μία «τρομακτική διασπορά» του κορoνοϊού στην πόλη μας, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό έχουν να αντιμετωπίσουν, πέρα από την έλλειψη προσωπικού, ελλείψεις σε φάρμακα και  οξυγόνο, ενώ ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου παραμένει μειωμένος. Οι βουλευτές του νομού Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου ενήργησαν άμεσα, με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτουν, καταθέτοντας ερωτήσεις και προτάσεις στον Υπουργό Υγείας και στους αρμόδιους φορείς. Θυμίζουμε, ότι ο βουλευτής του νομού Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε προτάσεις στον υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην επίσκεψή του εκεί  την 1η Νοεμβρίου.

Καμία από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας δεν βρήκε την παραμικρή ανταπόκριση από την κυβέρνηση της ΝΔ. Με αγωνία αναμέναμε τις εξαγγελίες της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, μετά το τέλος της σύσκεψης στο Νοσοκομείο του Βόλου, με την ελπίδα ότι θα ανακούφιζαν την τωρινή τραγική κατάσταση.Δυστυχώς, αυτά που εξήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός είναι εντελώς ανεπαρκή.

Η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων από τον δημόσιο, ιδιωτικό και στρατιωτικό τομέα, είναι η λύση για να μπορέσει, άμεσα, το Υγειονομικό προσωπικό να ανταποκριθεί καλύτερα στη μάχη που δίνει να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η κραυγή απόγνωσης των γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζόμενων στην Υγεία, και η αγωνία της τοπικής κοινωνίας μπροστά σε μια κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πρέπει να σπάσουν το τείχος της αδιαφορίας της κυβέρνησης. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ένα κρίσιμο θέμα της πολιτικής ατζέντας, είναι κυριολεκτικώς ζήτημα ζωής και θανάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος