Σύντομα οι αποζημιώσεις στους δήμους που επλήγησαν από την “Αθηνά”

Για γρήγορη χρηματοδότηση για τις αποκαταστάσεις στους πληγέντες, από την “Αθηνά”, Δήμους της Μαγνησίας, δεσμεύτηκε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας,  Αθανάσιο Λιούπη.

Ο κ. Λιούπης συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και του μετέφερε την κατάσταση, που επικράτησε στη Μαγνησία, μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές στους Δήμους Ζαγοράς- Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου και στις Βόρειες Σποράδες και προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες, υποδομές και κυρίως στην αγροτική οδοποιία.

Ακόμη ο κ. Λιούπης επικοινώνησε και με τον προϊστάμενο  του τοπικού  υποκαταστήματος  ΕΛΓΑ Μιχάλη Λιόντο και ενημερώθηκε, πως από αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου, η υπηρεσία, με επικεφαλής τον Επόπτη Μαγνησίας, Σπύρο Σπυρόπουλο, θα βρεθεί σταδιακά, σε όλες τις πληγείσες περιοχές του Νομού Μαγνησίας, για την επισήμανση των ζημιών.

Ο Βουλευτής από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Δημάρχους της Μαγνησίας και ιδιαίτερα με τους Δημάρχους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου,  Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου κ.κ. Π. Κουτσάφτη,  Μ. Μιτζικό  Δ. Νασίκα και Σ. Περίσση αντίστοιχα, οι περιοχές των οποίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία του καιρού, αλλά και την πρώτη αποκατάσταση των ζημιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος