Συνεδριάζει η επιστημονική επιτροπή φορέων για τη μονάδα LNG στον Παγασητικό

Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η επιστημονική επιτροπή φορέων για να συζητήσει το θέμα της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι αδιανόητη η χωροθέτηση μιας τέτοιας μονάδας παράκτια στη χερσαία Μαγνησία και χωρίς να περνά από κάποια τοπική αδειοδότηση.

Η κ. Καπούλα επισήμανε ότι το κεντρικό κράτος θα έπρεπε να προβλέπει μία διαδικασία αδειοδότησης σε τοπικό επίπεδο και ότι οι τοπικές υπηρεσίες διαθέτουν την τεχνογνωσία, αλλά και μπορούν να συνεργαστούν άνετα με το ΤΕΕ και τα αρμόδια τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να εξετάσουν μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που για την ώρα όπως αναρωτήθηκε “φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και κανείς δεν την έχει δει. Αν δεν έχουμε μελετήσει το φάκελο πως θα αποφανθούμε;”.

Στο μεταξύ σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ενδιαφερόμενης εταιρείας, της Mediterranean Gas, άρχισε το market test για την κατανομή της δυναμικότητας και τη χρήση του τερματικού σταθμού ΑRGO FSRU. Παράλληλα η εταιρεία καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως παραγωγοί ΥΦΑ, καταναλωτές μεγάλης κλίμακας, χρήστες της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ναυτιλιακές εταιρίες καλούνται να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους για τη δυναμικότητα και για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του νέου σταθμού.

Ο τερματικός σταθμός ΑRGO FSRU πρόκειται να εγκατασταθεί στον Βόλο, στο κέντρο του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Mediterranean Gas εξασφάλισε την άδεια Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου από τη ΡΑΕ, και έχει εγγραφεί στο μητρώο χρηστών του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, αφού ολοκλήρωσε τις προκαταρκτικές τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος